Sült polenta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
428
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g tej336 kcal
-
600g víz0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
7g só0 kcal
-
250g kukoricadara905 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
Összesen
1716
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
112
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1446.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 870 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 159.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 847 micro
Összesen
428
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 68.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5786.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 1085 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 819 mg
-
Nátrium 3481 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 639.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3388 micro
Összesen
1716
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
-
6 dl tej
-
6 dl víz
-
2 ek olívaolaj
-
1 tk só
-
250 g kukoricadara
-
30 g vaj
-
30 g parmezán sajt
Elkészítés
- Az olajat, a kakukkfüvet és a sót mély fazékban felforraljuk, hosszú kanállal belekeverjük a kukoricadarát, majd egy irányba keverve összedolgozzuk, 20 percen át főzzük kis lángon, folyamatos keverés mellett (vigyázni kell, hogy ne köpködjön, mert olyan, mint a forró aszfalt, jól meg is égette az egyik ujjam egy ilyen kis vulkánkitörés).
- Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a parmezánt. Egy nagy, de lapos edénybe öntjük a masszát, és legalább egy órán át hagyjuk hűlni, szilárdulni.
- Ezután háromszögeket vágunk belőle, lisztbe forgatjuk, és nagyon forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 85052
- Feltöltés dátuma: 2008. október 03.
Ajánló
Angus bélszín mustármártással
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A régóta ismert és nem sokra tartott puliszka mostanában reneszánszát éli. A jóval elegánsabb hangzású polenta név felvételével, némi reszelt sajt hozzáadásával az ínséges idők szükségeledeléből a legelegánsabb fogások körete lett. Húsételekhez vagy magában fogyasztva egyaránt kiváló. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/