Sült pisztráng tejfölös krumplival és kaprimártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pisztránghoz
A krumplihoz
-
175g burgonya101 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g só0 kcal
A kaprimártáshoz
-
7g kapribogyó1 kcal
-
5g vaj38 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
551
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pisztránghoz
A krumplihoz
-
700g burgonya404 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
A kaprimártáshoz
-
26g kapribogyó6 kcal
-
21g vaj151 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2200
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pisztránghoz
A krumplihoz
-
31.8g burgonya18 kcal
-
2.3g zsemlemorzsa9 kcal
-
4.5g tejföl9 kcal
-
0g só0 kcal
A kaprimártáshoz
-
1.2g kapribogyó0 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
9.1g alaplé1 kcal
-
1.4g tejföl3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
100
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2424.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 1664 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 244.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
551
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.3 g
Zsír
-
Összesen 97 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9697.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 573 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 2016 mg
-
Nátrium 6656 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 976.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 47 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 930 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 499 mg
-
Retinol - A vitamin: 494 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
2200
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
A pisztránghoz
A krumplihoz
-
7 közepes db burgonya
-
5 ek zsemlemorzsa
-
5 ek tejföl
-
só ízlés szerint
A kaprimártáshoz
-
2 ek kapribogyó
-
1.5 ek vaj
-
5 dkg finomliszt
-
1.5 ek tejföl
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A pisztránghoz
- A halakat megmossuk, és a bőrüket kb. 1 centi mélyen, átlósan beírdaljuk.
- Jól besózzuk, majd békén hagyjuk kb. fél óráig.
- Ezután papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, újra sózzuk. Tepsibe rakjuk, kevés vajat darabolunk rá, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
A krumplihoz
- A krumplikat héjukban megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
- Egy jénaiba vagy tortaformába (vagy bármilyen tepsibe) teszünk egy sor krumplit, megsózzuk, majd tejföllel megkenjük és megszórjuk zsemlemorzsával.
- Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy a krumpli. A tetejét zsemlemorzsával meghintjük.
- A hal mellett fél óra alatt pirosra sütjük.
A kaprimártáshoz
- A kapribogyókat felaprítjuk.
- Egy lábosban a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd lassan hozzáöntjük az alaplevet, közben csomómentesre keverjük.
- Hozzáadjuk a kaprikat, sózzuk, végül a tejfölt is belekeverjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 19658
- Feltöltés dátuma: 2014. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
A recept Rézi néni 1878-as szakácskönyvéből való. A krumpli eredetileg Burgonya angolosan néven szerepel benne, és füstölt húshoz ajánlja a szerző, de jól illik a halhoz és a kaprimártáshoz is.