Sült pisztráng székely módra
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Incsifincsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
250g pisztráng222 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
128g napraforgó olaj282 kcal
Összesen
524
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
1000g pisztráng888 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
510g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
2095
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
63.7g pisztráng57 kcal
-
3.8g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32.5g napraforgó olaj72 kcal
Összesen
134
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 115 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
524
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.1 g
Zsír
-
Összesen 167.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2480.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 1553 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 460.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 47 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 930 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
2095
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
-
1 kg pisztráng
-
1 fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Megpucoljuk a halakat (levágjuk a fejét, az uszonyát, felvágjuk a hasánál: kibelezzük).
- Miután megpucoltuk, jól megmossuk (kétszer, háromszor is).
- Aztán bepácoljuk: sóval, borssal (kívül és belül is).
- Végül pedig megszórjuk (apró darabokra vágott) fokhagymával.
- Lefödött edényben körülbelül 2 óráig hagyjuk pácolódni.
- Előmelegített olajban megsütjük. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 16265
- Feltöltés dátuma: 2019. június 01.
Ajánló
Köretnek burgonyát választottam, a halhoz pedig fokhagymakrémet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Incsifincsi
31 recept
Nagyon szeretjük a halételeket, leginkább, ha sülve van. És ezt nem is akárhogy sütöttük meg, hanem bográcsban.