Sült paradicsomleves halgombóccal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
a leveshez
-
113g paradicsom20 kcal
-
100g kápia paprika21 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
125g víz0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
a halgombóchoz
-
50g tonhalkonzerv99 kcal
-
13g zabpehely47 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g halszósz0 kcal
-
1 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
6g panko25 kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
a leveshez
-
900g paradicsom162 kcal
-
800g kápia paprika171 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
a halgombóchoz
-
400g tonhalkonzerv792 kcal
-
100g zabpehely379 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
10g halszósz4 kcal
-
11 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
50g panko198 kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
a leveshez
-
25.5g paradicsom5 kcal
-
22.6g kápia paprika5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
28.3g víz0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
a halgombóchoz
-
11.3g tonhalkonzerv22 kcal
-
2.8g zabpehely11 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.3g halszósz0 kcal
-
0.1g szardellapaszta0 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1.4g panko6 kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1447.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 992 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 359.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 130 micro
-
β-karotin 1837 micro
-
β-crypt 403 micro
-
Likopin 2895 micro
-
Lut-zea 235 micro
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 160.3 g
Zsír
-
Összesen 83.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11580.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 365 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 510 mg
-
Foszfor 2275 mg
-
Nátrium 7938 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2873 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1578 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 988 mg
-
D vitamin: 1116 micro
-
K vitamin: 305 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 594 micro
-
Kolin: 417 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 1040 micro
-
β-karotin 14697 micro
-
β-crypt 3220 micro
-
Likopin 23157 micro
-
Lut-zea 1877 micro
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 655 micro
-
Lut-zea 53 micro
Hozzávalók
a leveshez
-
90 dkg paradicsom
-
80 dkg kápia paprika
-
7 gerezd fokhagyma
-
4 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 teáskanál kakukkfű
-
2 teáskanál só
-
fekete bors ízlés szerint
a halgombóchoz
-
40 dkg tonhalkonzerv
-
10 dkg zabpehely
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 teáskanál halszósz
-
1 db tojás
-
petrezselyem ízlés szerint
-
5 dkg panko
Elkészítés
a leveshez
- A paradicsomokat vágjuk félbe, egy sütőlemezen forgassuk össze 2 ek olajjal, majd rendezzük el a vágott felükkel lefele. Sózzuk, borsozzuk, a fele hagymát felszeletelve meg a fele fokhagymát zúzva hozzáadjuk.
- A paprikát kicsumázzuk, ujjnyi karikára vágjuk, egy másik sütőlemezen összeforgatjuk a maradék olajjal. Szinten sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a maradék hagymát, fokhagymát.
- Forró sütőbe rakva (200 C) 25-30 percig sütjük.
- Öntsük egy fazékba a megsült paprikát meg paradicsomot (ne teflonosba), adjuk hozzá a vizet, kakukkfüvet meg a cukrot. Melegítsük fel, majd kis lángon főzzük 10 percig. Botmixerrel pürésítjük. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
a halgombóchoz
- A halról leöntjük a levet, összedolgozzuk a zabpehellyel, citromlével, halszósszal, szardellapasztával, tojással meg a felaprított petrezselyemmel.
- 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle, és meghempergetjük a pankóban.
- Egy sütőlemezt bekenünk leheletnyi olajjal, rárakjuk a gombócokat, ha van olajspray kéznél, a tetejüket is lefújhatjuk vele.
- 220 C-on 25 percig sütjük.
- Csak tálaláskor rakjuk a levesbe, mert hamar elázik.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2985
- Feltöltés dátuma: 2014. október 21.
Ajánló
Ha valaki nem kedveli a karakteres ízeket, akkor ne rakja a halszószt meg a szardellapasztát egyszerre a gombócokba, csak az egyiket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Együnk halat, együnk kevesebb húst. Én mindig ezt hallom meg olvasom. A legújabb "tukmálás" pedig a konzerv hal, hogy az milyen olcsó és milyen egészséges. Arról nem is beszélve, milyen egyszerű a felhasználása, mert már csak enni kell. Ismét David Lebovitz receptjénél kötöttem ki, mert egy paradicsomos alapot, lét vagy szószt szerettem volna készíteni a halgombócokhoz, és nála találtam ezt a finom, sült paradicsomleves receptet. De ismét "belepancsoltam" az én elképzelésemet: sült paprikát. Végül is ez a recept úgy született, hogy gyerekként nagy kedvencem volt a paradicsomos hal, amit minden közértben árultak, és azt szerettem volna felnőttesebb stílusban előadni.