r
Nosalty Logó

Sült paradicsomleves halgombóccal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Sült paradicsomleves halgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a leveshez

a halgombóchoz

Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a leveshez

a halgombóchoz

Összesen 2216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a leveshez

a halgombóchoz

Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    992 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    1837 micro
  • β-crypt
    403 micro
  • Likopin
    2895 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    160.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11580.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    7938 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2873 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1578 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    988 mg
  • D vitamin:
    1116 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1040 micro
  • β-karotin
    14697 micro
  • β-crypt
    3220 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    1877 micro
Összesen 2216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    655 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

a leveshez

a halgombóchoz

Elkészítés

a leveshez

  1. A paradicsomokat vágjuk félbe, egy sütőlemezen forgassuk össze 2 ek olajjal, majd rendezzük el a vágott felükkel lefele. Sózzuk, borsozzuk, a fele hagymát felszeletelve meg a fele fokhagymát zúzva hozzáadjuk.
  2. A paprikát kicsumázzuk, ujjnyi karikára vágjuk, egy másik sütőlemezen összeforgatjuk a maradék olajjal. Szinten sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a maradék hagymát, fokhagymát.
  3. Forró sütőbe rakva (200 C) 25-30 percig sütjük.
  4. Öntsük egy fazékba a megsült paprikát meg paradicsomot (ne teflonosba), adjuk hozzá a vizet, kakukkfüvet meg a cukrot. Melegítsük fel, majd kis lángon főzzük 10 percig. Botmixerrel pürésítjük. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

a halgombóchoz

  1. A halról leöntjük a levet, összedolgozzuk a zabpehellyel, citromlével, halszósszal, szardellapasztával, tojással meg a felaprított petrezselyemmel.
  2. 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle, és meghempergetjük a pankóban.
  3. Egy sütőlemezt bekenünk leheletnyi olajjal, rárakjuk a gombócokat, ha van olajspray kéznél, a tetejüket is lefújhatjuk vele.
  4. 220 C-on 25 percig sütjük.
  5. Csak tálaláskor rakjuk a levesbe, mert hamar elázik.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2983
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 21.

Ajánló

Ha valaki nem kedveli a karakteres ízeket, akkor ne rakja a halszószt meg a szardellapasztát egyszerre a gombócokba, csak az egyiket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Együnk halat, együnk kevesebb húst. Én mindig ezt hallom meg olvasom. A legújabb "tukmálás" pedig a konzerv hal, hogy az milyen olcsó és milyen egészséges. Arról nem is beszélve, milyen egyszerű a felhasználása, mert már csak enni kell. Ismét David Lebovitz receptjénél kötöttem ki, mert egy paradicsomos alapot, lét vagy szószt szerettem volna készíteni a halgombócokhoz, és nála találtam ezt a finom, sült paradicsomleves receptet. De ismét "belepancsoltam" az én elképzelésemet: sült paprikát. Végül is ez a recept úgy született, hogy gyerekként nagy kedvencem volt a paradicsomos hal, amit minden közértben árultak, és azt szerettem volna felnőttesebb stílusban előadni.

Hozzávalók

a leveshez

a halgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...