Sült paradicsom kosárkák spenóttal töltve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
grill
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
A kosárkához
-
540g paradicsom97 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
25g pulykamellsonka28 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
A fűszerekhez
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
Összesen
165
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
A kosárkához
-
1080g paradicsom194 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
50g pulykamellsonka55 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
A fűszerekhez
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesen
329
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
A kosárkához
-
70.5g paradicsom13 kcal
-
19.6g spenót3 kcal
-
3.3g pulykamellsonka4 kcal
-
6g újhagyma1 kcal
A fűszerekhez
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
Összesen
22
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 636.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 747 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 621 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 545 micro
-
β-karotin 8666 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13894 micro
-
Lut-zea 14153 micro
Összesen
165
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1332.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1272.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1494 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 617 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1091 micro
-
β-karotin 17332 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 27788 micro
-
Lut-zea 28305 micro
Összesen
329
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 1132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1815 micro
-
Lut-zea 1849 micro
Összesen
22
kcal
Hozzávalók
A kosárkához
-
6 nagy db paradicsom
-
5 dkg pulykamellsonka
-
1 db újhagyma
A fűszerekhez
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A kosárkához
- Alaposan megmossuk a paradicsomokat, majd papírtörlővel szárazra töröljük őket.
- Leszedjük a tetejüket, majd kettévágjuk őket oldaluk mentén. Kivesszük a kocsányukat (elég egy kiskanállal kikaparni a magokat), majd 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük őket zsiradék nélküli alufóliára vagy sütőpapírra.
- Amint elkezd kicsit lefoszlani a külső héjuk, és pirulni a tetejük, kivesszük a sütőből. Ekkor kanalazzuk bele a többi hozzávalót.
- A parajpürét (én mirelitből készítettem) kiolvasztjuk, és felitatjuk a kiengedett levet egy papírtörlővel. A fokhagymákat megpucoljuk, majd a csemegehagymát a szár részéig levágjuk. Apróra szeleteljük őket, és összedolgozzuk (vagy botmixerrel turmixoljuk) a parajpürével. Ekkor ízlés szerint só és bors kerül a masszába.
- A paradicsomokat jól megszórjuk a felsorolt fűszerekkel, majd rákanalazzuk az elkészített pürét.
- A csemegehagyma szárát felszeleteljük hengerekre. A 2 szelet pulykasonkát vékony csíkokra vágju és mindegyik kis hengert körbetekerjük a sonkacsíkokkal. Fogpiszkálóval rögzítjük, és tetszés szerinti helyre illesztjük a tornyocskánkon.
- A tetejét még meghintjük egy kis bazsalikommal és oregánóval.
- Sütőbe téve, nagyjából 150°C-ra csökkentve a hőmérsékletet, 10-15 perc alatt megpirul. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4547
- Feltöltés dátuma: 2011. május 19.
Ajánló
Grillételek köreteihez. Továbbá egy könnyed kertipartit ajánlanék mellé!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mikor megpróbáltam valamilyen bikinikompatibilis vacsorával előállni, gyermekkorom nagy ellenségét vettem elő, mégpedig a spenótot. Gondolkodtam, hogyan tudnám megszerettetni magammal, ha már sem főzelék, sem krém vagy egyéb formában soha nem sikerült. Végül egy hosszabbra nyúlt nap után úgy döntöttem, megkreálom ezt az olasz ízvilágot idéző könnyed kosárkát. Elég mutatós élőben, például natúr pulykamellhez, esetleg sült halhoz ajánlanám köret gyanánt. Tényleg nagyot nőtt a szememben a zöld levelű, lehet, hogy a későbbiekben is rákerül még az asztalomra.