r
Nosalty Logó

Sült paradicsom kosárkák spenóttal töltve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült paradicsom kosárkák spenóttal töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
grill
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A kosárkához

A fűszerekhez

Összesen 165 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A kosárkához

A fűszerekhez

Összesen 329 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A kosárkához

A fűszerekhez

Összesen 22 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    621 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    8666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    14153 micro
Összesen 165 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1091 micro
  • β-karotin
    17332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    28305 micro
Összesen 329 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1815 micro
  • Lut-zea
    1849 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

A kosárkához

A fűszerekhez

Elkészítés

A kosárkához

  1. Alaposan megmossuk a paradicsomokat, majd papírtörlővel szárazra töröljük őket.
  2. Leszedjük a tetejüket, majd kettévágjuk őket oldaluk mentén. Kivesszük a kocsányukat (elég egy kiskanállal kikaparni a magokat), majd 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük őket zsiradék nélküli alufóliára vagy sütőpapírra.
  3. Amint elkezd kicsit lefoszlani a külső héjuk, és pirulni a tetejük, kivesszük a sütőből. Ekkor kanalazzuk bele a többi hozzávalót.
  4. A parajpürét (én mirelitből készítettem) kiolvasztjuk, és felitatjuk a kiengedett levet egy papírtörlővel. A fokhagymákat megpucoljuk, majd a csemegehagymát a szár részéig levágjuk. Apróra szeleteljük őket, és összedolgozzuk (vagy botmixerrel turmixoljuk) a parajpürével. Ekkor ízlés szerint só és bors kerül a masszába.
  5. A paradicsomokat jól megszórjuk a felsorolt fűszerekkel, majd rákanalazzuk az elkészített pürét.
  6. A csemegehagyma szárát felszeleteljük hengerekre. A 2 szelet pulykasonkát vékony csíkokra vágju és mindegyik kis hengert körbetekerjük a sonkacsíkokkal. Fogpiszkálóval rögzítjük, és tetszés szerinti helyre illesztjük a tornyocskánkon.
  7. A tetejét még meghintjük egy kis bazsalikommal és oregánóval.
  8. Sütőbe téve, nagyjából 150°C-ra csökkentve a hőmérsékletet, 10-15 perc alatt megpirul. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4547
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Ajánló

Grillételek köreteihez. Továbbá egy könnyed kertipartit ajánlanék mellé!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor megpróbáltam valamilyen bikinikompatibilis vacsorával előállni, gyermekkorom nagy ellenségét vettem elő, mégpedig a spenótot. Gondolkodtam, hogyan tudnám megszerettetni magammal, ha már sem főzelék, sem krém vagy egyéb formában soha nem sikerült. Végül egy hosszabbra nyúlt nap után úgy döntöttem, megkreálom ezt az olasz ízvilágot idéző könnyed kosárkát. Elég mutatós élőben, például natúr pulykamellhez, esetleg sült halhoz ajánlanám köret gyanánt. Tényleg nagyot nőtt a szememben a zöld levelű, lehet, hogy a későbbiekben is rákerül még az asztalomra.

Hozzávalók

A kosárkához

A fűszerekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...