r
Nosalty Logó

Sült paprikás padlizsánkrém

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Krisztike
Sült paprikás padlizsánkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1057 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 178 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    881.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3170 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 538 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat és a padlizsánokat (kicsit megszurkáljuk villával) egészben berakjuk a sütőbe 200 fokra, kb. 45 percre. A paprikát már hamarabb ki lehet venni, amikor megfeketedik és berepedezik helyenként a héja, majd egyből egy zacskóba tesszük. Így hagyjuk, hogy hűljön ki teljesen, és utána könnyen lehúzzuk a héját és eltávolítjuk a csumáját.
  2. Mikor a padlizsán is megsült és kihűlt, lehúzzuk a héját és pépesre aprítjuk késsel. A sültpaprikát felkockázzuk, a fokhagymagerezdeket felaprítjuk és jöhet az összeállítás,
  3. Az olívaolajon kicsit megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a padlizsánt és a paprikát. Pár percig együtt pirítjuk a hozzávalókat, közben frissen őrölt borssal és sóval ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11392
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült paprikás padlizsánkrém
Krisztike 39 recept

Nagyon szeretem a sült kaliforniai paprika ízét, és amikor láttam ezt a receptet a tv-ben, úgy gondoltam megörvendeztetem vele magam. Szerintem finom, hidegen és melegen is fogyasztható, jól variálható, és akár üvegbe is elrakható. Friss, pirított bagettel ettük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...