Sült paprikás padlizsánkrém
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Krisztike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
178
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
538
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 293.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1057 micro
-
β-crypt 308 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
178
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 881.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 261 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3170 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
538
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 295 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A paprikákat és a padlizsánokat (kicsit megszurkáljuk villával) egészben berakjuk a sütőbe 200 fokra, kb. 45 percre. A paprikát már hamarabb ki lehet venni, amikor megfeketedik és berepedezik helyenként a héja, majd egyből egy zacskóba tesszük. Így hagyjuk, hogy hűljön ki teljesen, és utána könnyen lehúzzuk a héját és eltávolítjuk a csumáját.
- Mikor a padlizsán is megsült és kihűlt, lehúzzuk a héját és pépesre aprítjuk késsel. A sültpaprikát felkockázzuk, a fokhagymagerezdeket felaprítjuk és jöhet az összeállítás,
- Az olívaolajon kicsit megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a padlizsánt és a paprikát. Pár percig együtt pirítjuk a hozzávalókat, közben frissen őrölt borssal és sóval ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 11419
- Feltöltés dátuma: 2012. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Krisztike
39 recept
Nagyon szeretem a sült kaliforniai paprika ízét, és amikor láttam ezt a receptet a tv-ben, úgy gondoltam megörvendeztetem vele magam. Szerintem finom, hidegen és melegen is fogyasztható, jól variálható, és akár üvegbe is elrakható. Friss, pirított bagettel ettük.