Sült paprika-saláta télire tartósítószer nélkül
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kokki
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g tv-paprika82 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
4g cukor16 kcal
Összesen
111
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
6000g tv-paprika984 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
22g só0 kcal
-
25g ecet5 kcal
-
50g cukor194 kcal
Összesen
1344
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
96.5g tv-paprika16 kcal
-
1.9g fokhagyma3 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.4g ecet0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
Összesen
22
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 926 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 724 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 392.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 332 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 853 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1400 micro
Összesen
111
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11111.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 519 mg
-
Foszfor 1150 mg
-
Nátrium 8694 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 314 g
-
Cukor 169 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 4706.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 886 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 3989 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 366 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 495 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1033 micro
-
β-karotin 10239 micro
-
β-crypt 344 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16794 micro
Összesen
1344
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
22
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A paprikát grillen, faszénen vagy a gázon, vaslapon egyenletesen megsütjük. Sütőben is süthetjük, de a faszénen sültnek sokkal finomabb lesz az íze.
- A héjától megtisztítjuk, a csumáját és a magok nagy részét eltávolítjuk, és alaposan lemossuk.
- 1 cm-es csíkokra szeleteljük.
- A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón összetörjük, és a paprikához keverjük.
- 1 liter langyos vízben elkeverjük a sót, cukrot (vagy nyírfacukrot) és az ecetet, ráöntjük a paprikára, és jól összekeverjük.
- 24 órára állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, és időnként megkevergetjük.
- Forró vízben vagy mosogatógépben tisztára mosott üvegekbe rakjuk.
- Vizes dunsztban tartjuk forrástól számítva 10 percig, majd száraz dunsztba rakjuk 3 napig.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 43893
- Feltöltés dátuma: 2013. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kokki
11 recept
Nagyon kényes a paprika, és tartósítószert sem tartalmaz, ezért nagyon kell vigyázni a tisztaságra. Kisebb (kb. 360 ml-es) befőttes üvegekbe rakjuk, amelyet 1-2 étkezéssel el tudunk fogyasztani, mert felbontás után nem áll el hosszan. Sült húsokhoz, grillekhez, halakhoz kiváló.