Sült oldalas steak burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
oldalas pácolása
-
250g sertésoldalas485 kcal
-
38g sertészsír338 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
6g méz19 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
steak burgonya
-
500g burgonya289 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
Összesen
1410
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
oldalas pácolása
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
8g só0 kcal
-
0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
steak burgonya
-
2000g burgonya1155 kcal
-
8g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
5639
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
oldalas pácolása
-
27.3g sertésoldalas53 kcal
-
4.1g sertészsír37 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g méz2 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
steak burgonya
-
54.6g burgonya32 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
11.6g napraforgó olaj26 kcal
Összesen
155
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 109.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2437.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 1716 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 407.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
1410
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.6 g
Zsír
-
Összesen 437.5 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 188 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 703 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9751.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 1878 mg
-
Nátrium 6864 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 290.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1628.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 302 mg
-
D vitamin: 790 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 680 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
5639
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
oldalas pácolása
-
1 kg sertésoldalas
-
10 ek sertészsír
-
2 kávéskanál só
-
1 kk cayenne paprika
-
1 ek méz
-
1 kk gyömbérpor
-
8 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 ek olívaolaj
steak burgonya
-
2 kg burgonya
-
2 kávéskanál só
-
1 kk bors
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 ek ecet
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
oldalas pácolása
- Egy kis tálkába öntjük az olívaolajat, majd a mézet és a fűszereket, és 3 gerezd fokhagymát nyomunk bele, majd jól összekeverjük. Az elkészült pácunkkal jól bedörzsöljük a feldarabolt oldalasokat, majd legalább 1 órát pácolódni hagyjuk.
- Egy jénaiba merjük a sertészsír 3/4 részét, és eloszlatjuk. A zsírra rárakosgatjuk az oldalasokat. A maradék foghagymát darabokra vágjuk, majd egy késsel itt-ott megszurkáljuk az oldalasokat, és a lyukakba nyomkodjuk a fokhagymadarabokat. Kis vizet, kb. 1 dl, öntünk alá. Az oldalasok tetejére kanállal rárakjuk a maradék zsírunkat, majd alufóliával lefedve a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- Körülbelül 30-35 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, és szépen megpirítjuk egyszer megfordítva az oldalasokat, hogy mindkét oldaluk szépen megpiruljon. Hústűvel ellenőrizhetjük, ha könnyen át tudjuk szúrni a húst, akkor tökéletes!
- Az oldalasokat a zsírból egy tálra szedjük, majd a zsírt egy befőttes üvegbe töltjük, és lehűtjük. Isteni finom kenyérre kenve kis lila hagymával!:)
steak burgonya
- A burgonyákat alaposan megmossuk, átdörzsöljük. Nem kell meghámozni! Körülbelül egyforma hasábokra szeleteljük.
- Az olajba belekeverjük az ecetet. Majd jól felhevítjük (edényben vagy olajsütőben), ha kellően meleg, belerakjuk a krumplikat, és kicsit lejjebb vesszük a hőfokot. Többször megkeverve aranybarnára sütjük.
- A sót, borsot, fűszerpaprikát jól összekeverjük, és még a friss meleg krumplira szórjuk, és jól összerázzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1982
- Feltöltés dátuma: 2017. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kiváló ebéd, ha az ember szűk körben van, mert hát ezt kézzel jó enni. :)