r
Nosalty Logó

Sült oldalas steak burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sült oldalas steak burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

oldalas pácolása

steak burgonya

1410
Kalória
35.1g
Fehérje
72.7g
Szénhidrátok
109.4g
Zsír
407.2g
Víz
175.6g
Koleszterin
8.1g
Rost
8.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

oldalas pácolása

steak burgonya

Összesen 1410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

oldalas pácolása

steak burgonya

Összesen 5639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

oldalas pácolása

steak burgonya

Összesen 155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2437.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    1716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    407.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    437.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9751.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    6864 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1628.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    790 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 5639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

oldalas pácolása

  1. Egy kis tálkába öntjük az olívaolajat, majd a mézet és a fűszereket, és 3 gerezd fokhagymát nyomunk bele, majd jól összekeverjük. Az elkészült pácunkkal jól bedörzsöljük a feldarabolt oldalasokat, majd legalább 1 órát pácolódni hagyjuk.
  2. Egy jénaiba merjük a sertészsír 3/4 részét, és eloszlatjuk. A zsírra rárakosgatjuk az oldalasokat. A maradék foghagymát darabokra vágjuk, majd egy késsel itt-ott megszurkáljuk az oldalasokat, és a lyukakba nyomkodjuk a fokhagymadarabokat. Kis vizet, kb. 1 dl, öntünk alá. Az oldalasok tetejére kanállal rárakjuk a maradék zsírunkat, majd alufóliával lefedve a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  3. Körülbelül 30-35 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, és szépen megpirítjuk egyszer megfordítva az oldalasokat, hogy mindkét oldaluk szépen megpiruljon. Hústűvel ellenőrizhetjük, ha könnyen át tudjuk szúrni a húst, akkor tökéletes!
  4. Az oldalasokat a zsírból egy tálra szedjük, majd a zsírt egy befőttes üvegbe töltjük, és lehűtjük. Isteni finom kenyérre kenve kis lila hagymával!:)

steak burgonya

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, átdörzsöljük. Nem kell meghámozni! Körülbelül egyforma hasábokra szeleteljük.
  2. Az olajba belekeverjük az ecetet. Majd jól felhevítjük (edényben vagy olajsütőben), ha kellően meleg, belerakjuk a krumplikat, és kicsit lejjebb vesszük a hőfokot. Többször megkeverve aranybarnára sütjük.
  3. A sót, borsot, fűszerpaprikát jól összekeverjük, és még a friss meleg krumplira szórjuk, és jól összerázzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kiváló ebéd, ha az ember szűk körben van, mert hát ezt kézzel jó enni. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!