r
Nosalty Logó

Sült oldalas petrezselymes borsófőzelékkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sült oldalas petrezselymes borsófőzelékkel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húshoz

Főzelékhez

1045
Kalória
46.8g
Fehérje
35.1g
Szénhidrátok
79.4g
Zsír
326.9g
Víz
260.4g
Koleszterin
7g
Rost
14.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Főzelékhez

Összesen 1045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Főzelékhez

Összesen 3134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Főzelékhez

Összesen 176 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    326.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2916 micro
Összesen 1045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    238.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4868 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    2061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    980.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1716 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8748 micro
Összesen 3134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. Megmossuk a húst, és a csontok között feldaraboljuk. Ételízesítővel megszórjuk (a képen látható húsra kb. 1/2 tk ételízesítőt szórtam, és azt dörzsöltem el mind két oldalán), és a nyomott fokhagymával jól bedörzsöljük mindenhol.
  2. Egy tepsibe tesszük, és egy kis vizet öntünk alá. Alufóliával lefedjük, és kis lángon (rovátkás a mérőnk, hőfokot nem tudok mondani) 30 percig pároljuk.

Főzelékhez

  1. Föltesszük a megmosott borsót főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük a sót, a cukrot, és felforraljuk. A tejfölt és a lisztet egy habverő segítségével csomómentesen elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett a borsóhoz csurgatjuk. Ha besűrűsödött, akkor elkeverjük benne a petrezselymet.
  2. A húsról a fóliát levesszük, és pirulásig sütjük (30 perc).
  3. Jó étvágyat kívánok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Nagyon finom, egyszerű étel, és még laktató is.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!