r
Nosalty Logó

Sült mascarponetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
hallie
Sült mascarponetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

keksz alap

mascarponekrém

Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

keksz alap

mascarponekrém

Összesen 2729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

keksz alap

mascarponekrém

Összesen 334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 2729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

keksz alap

mascarponekrém

Elkészítés

keksz alap

  1. Miután mindent szépen magunk mellé készítünk, egy 17 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a forma oldalát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 150 fokra, majd megkezdjük a torta összeállítását.
  2. Első lépésként elkészítjük a torta alapját. A győri kekszet morzsásra törjük, de maradjanak benne nagyobb darabok is. Egy edénybe felolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverünk 1 evőkanál cukrot és a kekszmorzsát.
  3. Ezt a tortaformába borítjuk, és a kanál hátával egyenletes vastagságban elnyomkodjuk.
  4. A krémhez a mascarponét 10 dkg cukorral (lehet egy része vaníliás cukor is) alaposan kikeverjük.
  5. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, minden tojás után jól felverjük a krémet.
  6. Végül hozzáadjuk a kukoricalisztet, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levét is felhasználjuk. Én majdnem egy fél citromot belefacsarok, de mindig kevesebbel kezdem, és folyamatosan kóstolgatom, mert jó citromosan szeretjük, és még egyszer robotgép segítségével jól összedolgozom.
  7. A krémet a kekszes alapra öntjük, a süteményt a sütőbe toljuk, és kb. 50 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még remegős, de a széle már megszilárdult. Ne várjuk meg, míg a sütőben szilárnak tűnik a krém, mert miközben hűl, szét fog repedni, és olyan lesz, mintha a Grand Canyon húzódna a sütink közepén.
  8. Miután megsült, várjuk meg, míg kihűl a formában, majd néhány órára (én egy egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe.
  9. Díszíteni szinte bármivel lehet. Karácsonykor bronz csokicsillagokat kapott, ilyenkor nyáron és tavasszal friss gyümölcsöket szórok a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 17
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 7855
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
hallie 6 recept

Nem vagyok a sütés nagy mestere, így mindig kihívás volt számomra akár egy könnyen elkészíthető sütemény összeállítása. Ez kis szuper, könnyen elkészíthető finomság viszont mindent megváltoztatott. Nagyon hamar összeállítható, és elképesztően finom. Előnye még annyi, hogy évszaknak, alkalomnak megfelelően díszíthető is. Nálam már minden szülinapon és egyéb ünnepen ez a süti biztosan ott van az asztalon.

Hozzávalók

keksz alap

mascarponekrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...