Sült libacomb minden jóval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Libacomb fűszerezése és sütése
-
400g libacomb772 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
2g fűszersó0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hagymalekvár elkészítése
-
225g lilahagyma82 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g méz76 kcal
-
2g só0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
Hagymás sült burgonya elkészítése
-
500g burgonya289 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
Fehérboros párolt káposzta elkészítése
Összesen
2394
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Libacomb fűszerezése és sütése
-
800g libacomb1543 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
4g fűszersó0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hagymalekvár elkészítése
-
450g lilahagyma164 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
50g méz152 kcal
-
4g só0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Hagymás sült burgonya elkészítése
-
1000g burgonya578 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
Fehérboros párolt káposzta elkészítése
Összesen
4787
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Libacomb fűszerezése és sütése
-
20.2g libacomb39 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
2.5g zöldpaprika0 kcal
-
3.8g fehérbor3 kcal
-
2.5g füstölt szalonna17 kcal
-
0.1g fűszersó0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hagymalekvár elkészítése
-
11.4g lilahagyma4 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
1.3g méz4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
2.5g fehérbor2 kcal
Hagymás sült burgonya elkészítése
-
25.3g burgonya15 kcal
-
2.3g lilahagyma1 kcal
-
1.3g füstölt szalonna8 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
0g só0 kcal
Fehérboros párolt káposzta elkészítése
Összesen
121
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 169.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4088.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 958 mg
-
Nátrium 2593 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1155.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 239 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
2394
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.5 g
Zsír
-
Összesen 339.2 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 166 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8177.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 1915 mg
-
Nátrium 5185 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 290.6 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2311.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 479 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 455 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 419 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 538 micro
Összesen
4787
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
Libacomb fűszerezése és sütése
-
2 közepes db libacomb
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1.5 dl fehérbor
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 kávéskanál fűszersó
-
bors ízlés szerint
Hagymalekvár elkészítése
-
5 közepes db lilahagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
5 dkg méz
-
1 kávéskanál só
-
1 dl fehérbor
Hagymás sült burgonya elkészítése
-
1 kg burgonya
-
1 közepes db lilahagyma
-
5 dkg füstölt szalonna
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Fehérboros párolt káposzta elkészítése
Elkészítés
Libacomb fűszerezése és sütése
- Befűszerezzük a libacombot, és pácolódni hagyjuk legalább 2-3 órára (minél tovább, annál jobb).
- Beletesszük a tepsibe az alapanyagokat úgy, hogy a szalonna a libacombra kerüljön. Lefedjük alufóliával, és alacsony lángon megsütjük a sütőben. Kb. 3 óra + pirítás.
Hagymalekvár elkészítése
- Megpucoljuk a lilahagymát, és feldaraboljuk. Picit megsózzuk.
- Az olajat kicsit felhevítjük a serpenyőben úgy, hogy hozzáadjuk a mézet. Mikor elkezd habzani, beletesszük a hagymát, és átforgatás után felöntjük a fehérborral. Megfőzzük a hagymát, míg szinte szétesik.
Hagymás sült burgonya elkészítése
- Krumplit megpucoljuk, és megsütjük, majd serpenyőben a lilahagymát és a füstölt szalonnát megpirítjuk, és összekeverjük a sült krumplival.
- Meleg helyen tároljuk.
Fehérboros párolt káposzta elkészítése
- Feldaraboljuk a káposztát, megsózzuk, és pici olajon elkezdjük megfőzni úgy, hogy ráöntjük a mézet, 1 ek ecetet és a vizet.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 200 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 15278
- Feltöltés dátuma: 2015. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egyik főzőműsorban libacombot sütöttek, és gondoltam, meglepem a páromat egy finom vacsorával. Ő krumplis tésztát kért (ami holnap lesz), de mikor ezt meglátta, leesett az álla ; ) Jó étvágyat! :)