r
Nosalty Logó

Sült kolbász lencsével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült kolbász lencsével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1347 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3025.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1347 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    223.6 g

Zsír

  • Összesen
    372.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12103.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    2838 mg
  • Nátrium
    8322 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2017 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1890 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 5387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    498 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét érdemes reggel, munkába menet beáztatni, így este már kb. 30 perc alatt puhára tudjuk főzni.
  2. Pont ennyi idő kell a kolbásznak is, hogy a 200 fokra előmelegített sütőben elkészüljön. A kolbászokat tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, és süssük 20 percig.
  3. Ezután adjuk hozzá a felvágott paradicsomokat, és süssük további 10 percig.
  4. Mialatt a kolbászok sülnek, az olajon üvegesre párolt hagymához hozzákeverjük a puhára főzött, leszűrt lencsét. Felöntjük egy kevés főzővízzel, egyet rottyantunk rajta, sózzuk, borsozzuk.
  5. Tálalás: a lencsét a tányérra halmozzuk, a tetejére fektetjük a kolbászt, és pár szem sült paradicsomot, kevés szafttal megöntözzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2153
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Miután az újévi lencsefőzelékhez megvásárolt lencse egy része még megvolt a kamrában, gondoltam, épp itt az ideje a felhasználásának, de nem a megszokott főzelék-leves módon szerettem volna elkészíteni. Szerencsém is volt, hiszen pont ekkor volt egy kis időm arra is, hogy kedvenc gasztronómiai magazinom a GoodFood korábbi számait átlapozzam egy kis ihletért. És a 2012. augusztus számban megleltem azt a cikket, amire vágytam. “Bemutatkozik a lencse, filléres jolly joker a kamrából” címmel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...