adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
250g sütnivaló kolbász773 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
100g lencse352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
Összesen
1347
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
1000g sütnivaló kolbász3090 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
400g lencse1408 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
Összesen
5387
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
48.4g sütnivaló kolbász150 kcal
-
19.4g paradicsom3 kcal
-
8.7g vöröshagyma3 kcal
-
19.4g lencse68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.1g olívaolaj36 kcal
Összesen
260
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 93.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3025.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 709 mg
-
Nátrium 2081 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 280.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 504 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 472 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
1347
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 223.6 g
Zsír
-
Összesen 372.5 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 175 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12103.3 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 2838 mg
-
Nátrium 8322 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1122 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 430 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2017 micro
-
Kolin: 1034 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 1890 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 499 micro
Összesen
5387
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 498 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sütnivaló kolbász
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
400 g lencse
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
-
1 dl olívaolaj
Elkészítés
- A lencsét érdemes reggel, munkába menet beáztatni, így este már kb. 30 perc alatt puhára tudjuk főzni.
- Pont ennyi idő kell a kolbásznak is, hogy a 200 fokra előmelegített sütőben elkészüljön. A kolbászokat tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, és süssük 20 percig.
- Ezután adjuk hozzá a felvágott paradicsomokat, és süssük további 10 percig.
- Mialatt a kolbászok sülnek, az olajon üvegesre párolt hagymához hozzákeverjük a puhára főzött, leszűrt lencsét. Felöntjük egy kevés főzővízzel, egyet rottyantunk rajta, sózzuk, borsozzuk.
- Tálalás: a lencsét a tányérra halmozzuk, a tetejére fektetjük a kolbászt, és pár szem sült paradicsomot, kevés szafttal megöntözzük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 14 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2152
- Feltöltés dátuma: 2013. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Miután az újévi lencsefőzelékhez megvásárolt lencse egy része még megvolt a kamrában, gondoltam, épp itt az ideje a felhasználásának, de nem a megszokott főzelék-leves módon szerettem volna elkészíteni. Szerencsém is volt, hiszen pont ekkor volt egy kis időm arra is, hogy kedvenc gasztronómiai magazinom a GoodFood korábbi számait átlapozzam egy kis ihletért. És a 2012. augusztus számban megleltem azt a cikket, amire vágytam. “Bemutatkozik a lencse, filléres jolly joker a kamrából” címmel.