r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb Mariettától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült kacsacomb Mariettától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    340.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    434 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 3698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 4 db kacsacombot megmossuk, megtisztítjuk.
  2. Elkészítjük az fűszeres-olajos pácot. A petrezselymet apróra vágjuk, és összekeverjük az olívaolajjal, valamint a bazsalikommal, borssal, sóval. Ebben a pácban hagyjuk állni a kacsát néhány órára, majd egy jénai tálba rakjuk őket, és meglocsoljuk a maradék olajjal. (Én tettem rá egy-egy szelet bacont is, de ez elhagyható, enélkül is nagyon finom.)
  3. Kb. 4-5 db krumplit nagyobb szeletekre vágunk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és a combok mellé tesszük a tálba.
  4. Letakarjuk a tálat, és kb 2,5-3 órát pároljuk lassú tűzön. Ezután a fedőt levéve 180°C-on ropogósra sütjük. (Sütés közben folyamatosan locsolgatjuk saját zsírjával.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 220 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7179
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első sült kacsám, nagyon-nagyon finomra sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...