r
Nosalty Logó

Sült jércemell sörös-mézes pácban aszalt fügés jázminrizzsel

NS
Sült jércemell sörös-mézes pácban aszalt fügés jázminrizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Aszalt fügés jázminrizs

Sörös-mézes jércemell

690
Kalória
37g
Fehérje
119.3g
Szénhidrát
4g
Zsír
553.1g
Víz
91.3g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Aszalt fügés jázminrizs

Sörös-mézes jércemell

Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Aszalt fügés jázminrizs

Sörös-mézes jércemell

Összesen 2757 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Aszalt fügés jázminrizs

Sörös-mézes jércemell

Összesen 95 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2597.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    477.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    2212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1230 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2757 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

Aszalt fügés jázminrizs

  1. Elkészítése megegyezik a hagyományos párolt rizzsel, azzal a különbséggel, hogy nem kétszeres, hanem majd háromszoros vízzel öntjük fel.
  2. Ha a rizs párolása közben egy jázmintea filtert lógatunk bele, még jobban kiemelhetjük csodálatos ízvilágát.
  3. Aszalt fügét apróra kockázzuk, és beleforgatjuk a rizsbe.

Sörös-mézes jércemell

  1. A jércemellet egyenlően felszeleteljük. A sört a mézzel elkeverjük, apróra vágott hagymát adunk hozzá. Sóval borssal fűszerezzük, majd az így kapott páclébe beleforgatjuk a húsokat.
  2. 30 percig pihentetjük, majd egy serpenyőben kevés, forró zsiradékon megpirítjuk mindkét oldalát, majd ráöntjük a páclevünket, és visszapároljuk bennük a húsokat. /Vigyázat! Ha hirtelen öntjük rá, a sörből elpárolgó alkohol könnyen meggyúlhat!/

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

A sör és a méz mámorító kombinációt alkot a jázminrizzsel, főleg ha még egy kis aszalt fügével meg is bolondítjuk.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...