r
Nosalty Logó

Sült jércemell sörös-mézes pácban aszalt fügés jázminrizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült jércemell sörös-mézes pácban aszalt fügés jázminrizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Aszalt fügés jázminrizs

Sörös-mézes jércemell

Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Aszalt fügés jázminrizs

Sörös-mézes jércemell

Összesen 2757 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Aszalt fügés jázminrizs

Sörös-mézes jércemell

Összesen 95 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2597.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1230 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2757 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Aszalt fügés jázminrizs

Sörös-mézes jércemell

Elkészítés

Aszalt fügés jázminrizs

  1. Elkészítése megegyezik a hagyományos párolt rizzsel, azzal a különbséggel, hogy nem kétszeres, hanem majd háromszoros vízzel öntjük fel.
  2. Ha a rizs párolása közben egy jázmintea filtert lógatunk bele, még jobban kiemelhetjük csodálatos ízvilágát.
  3. Aszalt fügét apróra kockázzuk, és beleforgatjuk a rizsbe.

Sörös-mézes jércemell

  1. A jércemellet egyenlően felszeleteljük. A sört a mézzel elkeverjük, apróra vágott hagymát adunk hozzá. Sóval borssal fűszerezzük, majd az így kapott páclébe beleforgatjuk a húsokat.
  2. 30 percig pihentetjük, majd egy serpenyőben kevés, forró zsiradékon megpirítjuk mindkét oldalát, majd ráöntjük a páclevünket, és visszapároljuk bennük a húsokat. /Vigyázat! Ha hirtelen öntjük rá, a sörből elpárolgó alkohol könnyen meggyúlhat!/
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 594
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sör és a méz mámorító kombinációt alkot a jázminrizzsel, főleg ha még egy kis aszalt fügével meg is bolondítjuk.

Hozzávalók

Aszalt fügés jázminrizs

Sörös-mézes jércemell

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...