r
Nosalty Logó

Sült húskülönlegesség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Andi
Sült húskülönlegesség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3001 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 751 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    233.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6507 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    4031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    810 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 3001 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1807 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tűzálló tál aljára terítünk 4 szelet tarját. (A húst nem kell kiverni.)
  2. Gyengén megsózzuk, megborsozzuk, majd egy-egy szalonnaszeletet teszünk rá.
  3. A tisztított és karikára vágott vöröshagymával beborítjuk, majd a lehéjazott és a vékonyra szeletelt kolbász következik a sorban.
  4. Végül a maradék 4 hússzelettel betakarjuk.
  5. A tejszínt összekeverjük a ketchuppal, a darált dióval, a sóval, kevés cukorral, majd nyakon öntjük vele a húst.
  6. A tálat lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Majd a fedőt levesszük, és még pirítjuk egy kicsit.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20179
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 17.

Ajánló

Sok és finom pecsenyelé lesz alatta, ezért én krokettet vagy tört burgonyát ajánlanék hozzá. Bár én most tepsiben sült burgonyával tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy régi (1986) Frank Júlia: Disznótorban című recepkönyvében találtam. Kicsit szokatlanok a hozzávalók, de tényleg finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...