Sült hal & krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hal
-
200g tőkehalfilé164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
128g napraforgó olaj282 kcal
Bunda tésztája
-
25g finomliszt91 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krumpli
-
200g burgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
-
213g napraforgó olaj470 kcal
Borsópüré
Összesen
1344
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hal
-
400g tőkehalfilé328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
Bunda tésztája
-
50g finomliszt182 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krumpli
-
400g burgonya231 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Borsópüré
Összesen
2685
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hal
-
21.6g tőkehalfilé18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
13.7g napraforgó olaj30 kcal
Bunda tésztája
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
5.4g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krumpli
-
21.6g burgonya12 kcal
-
0g só0 kcal
-
22.9g napraforgó olaj51 kcal
Borsópüré
Összesen
145
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.5 g
Zsír
-
Összesen 93 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1073.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 634 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 398.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1881 micro
Összesen
1344
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 97.1 g
Zsír
-
Összesen 186 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2146.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1269 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 797.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 354 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 699 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3762 micro
Összesen
2685
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
Hal
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 púpozott ek finomliszt
-
3 dl napraforgó olaj
Bunda tésztája
-
5 dkg finomliszt
-
1 dl víz
-
1 késhegynyi sütőpor
Krumpli
-
40 dkg burgonya
-
só ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
Borsópüré
Elkészítés
Hal
- Ha fagyasztott hallal dolgozunk, hagyjuk hűtőben kiolvadni magától. A halat filézzük, a filéket kettévágjuk, majd megpróbáljuk szárazra törölgetni egy konyhai ronggyal. Sózzuk, borsozzuk.
- Lisztbe forgatjuk a szeleteket, majd az előzőlegesen elkészített palacsintatésztába (az összetevőket csomómentesre keverjük, sűrű tejszín állagúra). Itt fontos, hogy valóban jéghideg vízzel keverjük ki. Állagra a félig felvert tejszínhez hasonló masszát kell kapjunk. Csinálhatjuk sörrel is! Ha ezzel a tésztával is bevontuk, mehet a forró olajba azonnal.
- Oldalanként, vastagságtól függően kb. 2-4 percig süssük, vagy amíg szép barna nem lesz. Az olaj hőmérséklete 190-200 °C fok körül az optimális (kb. a közepesnél eggyel erősebb láng).
- Konyhai papírtörlőn alaposan itassuk le. Én kézbe veszek még egy adag papírtörlőt, és egyesével áttörölgetem kézben is a szeleteket, hogy minden fölös olajat eltávolítsunk róla.
Bunda tésztája
- A tökéletesen ropogós krumplihoz felvágjuk azt ujjnyi vastag szeletekre, és hideg víz alatt addig mossuk, míg az azt ellepő víz tisztává nem válik.
- Ezután hideg, sótlan vízben odatesszük főni. Ha felforrt, hagyjuk 2-3 percig főni, majd szűrjük le, és terítsük szét egy tálcán vagy rácson a hasábokat. Fontos, hogy ne legyenek egymáson, szépen külön sorakozzanak. Macerás, mint ahogy az egész folyamat maga, de megéri.
- Tegyük fagyasztóba legalább fél órára. Így előkészíthetünk egyébként nagyobb mennyiségű krumplit is, készen a sütésre.
- A 120-140 °C fokos olajban (kis láng) kb. 5-7 percig "pároljuk", majd kivesszük (egy fritőz jól jön ilyenkor), és 190-200 °C fokosra (közepesnél kicsit nagyobb láng) hevítjük az üres olajat.
- Ebben készre, vagyis szép pirosra sütjük, majd a halhoz hasonlóan alaposan leitatjuk róla az összes felesleges zsiradékot. Még forrón megszórjuk sóval.
Krumpli
- Egy gyorsforralóban összepároljuk az alapanyagokat 12-15 perc alatt, majd összetörjük villával vagy krumplinyomóval (így rusztikusabb - marad benne héj, nagyobb borsó darabok), vagy robotgéppel egészen krémesre.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8937
- Feltöltés dátuma: 2016. február 18.
Ajánló
Érdemes a borsópürével kezdeni. Amíg párolódik, megsütjük a krumplit, majd a legvégén a halat - már ha nem akarunk egyszerre két serpenyőben/olajsütőben dolgozni. Citromgerezddel tálaljuk a halat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
A klasszikus angol Fish & Chips-et mi is nagyon szeretjük. Persze, csak ha jól készül, és nem lesz szottyos a hal bundája és olajban tocsogó a krumpli; mint sajnos már egy-két kifejezetten ezzel foglalkozó étteremben is...