r
Nosalty Logó

Sült gyümölcsök joghurttal és házi morzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Sült gyümölcsök joghurttal és házi morzsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A morzsához

A sült gyümölcshöz

Az összeállításhoz

Összesen 1253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A morzsához

A sült gyümölcshöz

Az összeállításhoz

Összesen 2507 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A morzsához

A sült gyümölcshöz

Az összeállításhoz

Összesen 178 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    116.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 2507 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A morzsához

A sült gyümölcshöz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A morzsához

  1. A lisztet, a cukrot a fűszerkeveréket és a sót öntsük egy késes betétű robotgépbe. Adjuk hozzá az apró kockára vágott vajat, majd addig mixeljük, amíg morzsalékosra össze nem áll.
  2. Vegyük ki a tésztát, kézzel gyúrjuk gombóccá, csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe fél órára.
  3. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, a tésztát kisebb-nagyobb darabokban csipkedjük a papírra, és tegyük 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe 20-25 percre, amíg meg nem barnul, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A sült gyümölcshöz

  1. A szilvát vágjuk félbe és magozzuk ki, a fügeszemeket negyedeljük. Adjuk hozzá a mézet, a vanília kikapart magjait, és öntsük bele egy kicsi, sütőbe is tehető formába.
  2. 190 fokra előmelegített sütőben 12 percig süssük, félidőben forgassuk át.

Az összeállításhoz

  1. A kihűlt morzsát kézzel törjük apró darabokra. Szórjuk a morzsából a pohár vagy a befőttesüveg aljára. Kanalazzuk rá a felkevert joghurtot, majd a tetejére halmozzuk rá a kihűlt gyümölcsöt, és végül a sütés közben kifolyt, mézzel elkeveredett gyümölcslevet kanalazzuk rá.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 11332
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Berlinben az egyik kávézóban teljesen rákattantunk erre a finomságra, ami kiváló egy könnyű desszertnek, de reggelire sem utolsó! A morzsa egy kicsit több lesz, de vagy eltesszük későbbre egy új adaghoz, vagy csinálhatunk belőle sajttorta alapot, vagy szórhatjuk gyümölcsös pitébe, hogy felfogja a levet. Kifejezetten jót tesz neki, ha összeállítva áll egy éjszakát a hűtőben.

Hozzávalók

A morzsához

A sült gyümölcshöz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...