Sült gríz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
290
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1158
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
290
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1552.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.4 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 128 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
1158
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig 2 ek cukorral kikeverjük. A sárgájához hozzáadjuk a búzadarát, jól elkeverjük. A habot is lazán belekeverjük. Egy kerek kivajazott, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben 170 fokon, légkeverésen, kb. 20 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük.
- Amíg sül a tészta, a tejbe a vaníliarúd belsejét belekaparjuk, a rudat is beletesszük felforraljuk és hozzáadjuk a 2 ek cukrot és a vaníliás cukrot.
- A kisült forró tésztára egy merőkanál segítésével a forró cukros tejet egyenletesen, lassan rácsorgatjuk. A forró tejtől a gríz megdagad és könnyű vaníliás, tejes lesz. Melegen és frissen tálaljuk, málna vagy ribizli öntet, akár lekvár illik hozzá.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 450
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 75723
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagymamámmal sütöttem a hétvégén. Gyermekkoromban egy kiadós leves után gyakran volt ez a második fogás, de uzsonnára is sokszor készítettük. Nagyon finom.