Sült gombafejek
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
192
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
767
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 726.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 125.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
192
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 62.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2907.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 775 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 979 mg
-
Nátrium 1003 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 502.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 510 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
767
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy tűzálló tálat kivajazunk.
- A gombákat megtisztítjuk (nem mossuk!), szárukat kitörjük.
- A gombafejeket üregükkel felfelé helyezzük a tűzálló tálba.
- Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, snidlinggel.
- A fokhagymát megtisztítjuk, annyi darabra vágjuk, ahány gombafejünk van.
- Minden gombafejbe egy darabka fokhagymát teszünk és egy ici-pici vajdarabkát.
- Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- Minden gombafejre teszünk egy kis darabka sajtot, és visszatoljuk a sütőbe.
- Ezzel már csak addig sütjük, amíg a sajt megolvad.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 118
- Össznézettség: 128845
- Feltöltés dátuma: 2012. március 06.
Ajánló
Vigyázzunk a sózással. A gomba nagyon fűszeres ízű, kevés sót kiván. Bármilyen köretet adhatunk hozzá, én legjobban hagymás tört krumplival szeretem. Előtelnek egy szelet pirítóst kínálok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Egyszer egy gombatermelőtől kaptunk egy láda gombát. Napokig gombát ettünk, gombaleves, gombapörköltet, gombás meleg-szendvicset. Ekkor alakítottam ki ezt a receptet. Akkor ebédnek készült rizzsel, azóta már kínáltam előételnek, vacsorának is.