r
Nosalty Logó

Sült gesztenyés krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sült gesztenyés krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3086 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 773 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5185.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    4030 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    883.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 3086 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A gesztenyét keresztbe bevágjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghántjuk úgy, hogy a belső hártyát is eltávolítjuk. 2 gesztenyét félreteszünk.
  2. A burgonyát és a zellert megtisztítjuk, majd a gesztenyével együtt apró darabokra vágjuk. A hagymát meghántjuk, kettévágjuk, egy-egy szegfűszeget szúrunk a felekbe.
  3. A burgonyát, zellert és a hagymát 2 ek olajban megdinszteljük, felöntjük a levessel és borral. Felfőzzük, lefedve kb. 25 perc alatt megfőzzük.
  4. 4 ek olajban a megmaradt 3 szegfűszeget kb. 2 percig melegítjük, míg az olaj átveszi a szegfűszeg illatát.
  5. A félretett 2 gesztenyét vékony szeletekre vágjuk. A megmaradt 1 ek olajat felforrósítjuk, és a gesztenye szeleteket körben megpirítjuk benne.
  6. A levest levesszük a tűzről, a hagymát eltávolítjuk, a többit botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a créme fraîchét, sóval ízesítjük.
  7. A levest tányérokba szedjük. Meglocsoljuk a szegfűszeges olajjal, és a pirított gesztenyeszeletekkel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1844
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom leves szegfűszeges olajjal megillatosítva. A levest megszórhatjuk kevés friss kakukkfű levelekkel is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...