Sült feta mézes eperrel
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 857.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 110.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4286.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 1066 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 790 mg
-
Nátrium 2286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.7 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 550.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Amíg bemelegszik, távolítsuk el az eper zöld leveleit, majd vágjuk őket félbe.
- Adjuk az epret egy 9x13 hüvelykes (vagy hasonló) tepsibe. Csepegtessünk rá olívaolajat és mézet, valamint szórjuk meg egy kis sóval és sok borssal. Óvatosan keverjük össze, hogy a mézes szósz beterítse az epreket, majd egyenletesen terítsük szét a tepsinkben.
- Mehet a sütőbe, pirítsuk 25 percig.
- Vegyük ki a sütőből, és fektessük be a fetatömböt a közepére. Csepegtessünk a fetára egy kis olívaolajat, majd tegyük vissza a sütőbe.
- Süssük további 25-30 percig, amíg a mézes gyümölcslé kissé sűrűsödni kezd, és a feta barnulni kezd. Tálalás előtt néhány percig hagyjuk hűlni.
- Kenjük friss kenyérre vagy pirítósra!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1587
- Feltöltés dátuma: 2021. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Tűzvészként tarolta le az internetet a TikTokról indult sült fetás tészta receptje, sokan megszállottjai lettek a krémes, paradicsomos, fűszeres ételnek. Nem csoda, hogy azóta is újabb verziói tűnnek fel ennek a sült sajtnak. Most például epres köntösben hoztam el nektek. A sajtok és édes gyümölcsök kombinálása új szintet ért el: megszületett ugyanis az epres sült feta. Ha a sült sajt ötlete valahonnan ismerősnek tűnik, valószínűleg a tavalyi internetes szenzációra gondolunk, amikor mindenki paradicsommal sütötte krémesen lágyra a fetát. Ez a fantasztikus tésztaszósz úgy tűnik olyan népszerűségre tett szert, hogy több receptben is tovább él. Az epres sült feta a nyár minden erejét felhasználja, egyszerre sós és édes ízekkel kápráztat minket.