r
Nosalty Logó

Sült csirkemáj zöldfűszerekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Sült csirkemáj zöldfűszerekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1303 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1103 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6169 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    75 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 325 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3500.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    410 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    2232 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24726 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    124 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4413 micro
  • Kolin:
    1481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24675 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    300 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1303 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3096 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    38 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a mosott, lecsöpögtetett májat.
  2. Ízesítjük, mindegyik fűszerből egy mokkáskanálnyit teszünk rá, kivétel a rozmaringból, mert az intenzív. Sózni nem szabad, csak ha megsült (különben kemény lesz)!
  3. Fedő alatt pirítjuk kb. 30 percig. Ha levettük a tűzről, sózzuk ízlés szeint!
  4. Köretet készítsünk mellé vagy csak jó friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 21757
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Ajánló

Egy pohár hidegre hűtött, félédes vörösbor kitűnő választás utána!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A főzés elengedhetetlen része a fűszerezés, amelyhez zöldfűszereket is használunk. A zöldfűszerek azonban nem csupán ízesítésre használhatók. Régóta ismeretes kedvező hatásuk az egészségre és a jó közérzetre is. Zöldségesnél, élelmiszerboltokban könnyen beszerezhetjük a leggyakoribb zöldfűszer fajtákat, szárított, de akár friss vagy már apróra vágott és mélyhűtött változatban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...