r
Nosalty Logó

Sült csirkemáj hagymaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Sült csirkemáj hagymaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    991 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5487 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 405 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    3582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6941 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    592 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    94 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    3443 mg
  • Nátrium
    2231 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1150.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32996 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5948 micro
  • Kolin:
    2066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32922 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 2432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2050 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, majd 1x1cm-es kockára vágjuk.
  2. A vöröshagymát félfőre vágjuk, és egy tepsi aljára szórjuk, majd meglocsoljuk az olajjal.
  3. Ráborítjuk a májat, elrendezzük, ízlés szerint sózzuk és megszórjuk majoránnával.
  4. Ezután beterítjük a felaprított baconszeletekkel, meghintjük kakukkfűvel, az áttört fokhagymával, és 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4714
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 17.

Ajánló

Párolt rizs vagy sült krumpli illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült csirkemáj hagymaágyon
Ligeti Károly 129 recept

A csirkemáj a család nagy kedvence. Sokféle módon elkészítve szeretjük, az egyik legnépszerűbb a következő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...