Sült csirkecombok Adrie konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
313g csirkecomb348 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
520
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1250g csirkecomb1391 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2080
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
65.1g csirkecomb72 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
6.3g kápia paprika1 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
5.2g paradicsom1 kcal
-
8.9g citrom1 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
108
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 539.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 223.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 544 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
520
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.3 g
Zsír
-
Összesen 169.5 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 777 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2159.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1127 mg
-
Nátrium 574 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 893.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 927 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 719 micro
-
α-karotin 122 micro
-
β-karotin 2177 micro
-
β-crypt 500 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 779 micro
Összesen
2080
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 134 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szobahőmérsékletű húst megmossuk, és a bőre alá darabonként két (az alsó és a felső comb felé egyet-egyet) vajkockát csúsztatunk, majd mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.
- A sütésre kiválasztott edény aljába bőkezűen elhelyezzük a megmaradt vajkockákat. Ha van vasedényünk, lehetőleg azt használjuk.
- A combokat a bőrös felükkel lefelé az edénybe fektetjük.
- Körbetűzdeljük a húsokat a zöldségekkel, és egy nagyon pici vizet öntünk alá.
- Lefedjük az edényt, és betesszük a hideg sütőbe.
- Bekapcsoljuk a sütőt légkeverésre, és beállítjuk 170 fokra.
- Amikor elérte a kívánt hőfokot, onnantól kezdve kb. 30-40 percig így sütjük, majd kivesszük, megfordítjuk, és újabb 30-40 percen át sütjük, még mindig lefedve.
- Ha ez az idő is letelt, levesszük a fedőt, és pirosra sütjük az immár bőrös felével felfelé néző húst, kb. 20 perc alatt. Innentől kezdve amíg elkészül, kb. 2-3 alkalommal bőségesen meglocsoljuk a bőrét a szaftjával.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 5049
- Feltöltés dátuma: 2014. február 17.
Ajánló
Nálunk otthon főtt rizs, vajban párolt kukorica és gombamártás volt mindig hozzá, meg persze savanyúság.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Puha, omlós, a szájban olvadó hús - köszönhetően a vasedénynek vagy a rengeteg vajnak, esetleg a kettő együttesének? Nem nagyképűségből írom: ez tényleg jobb lett, mint az anyáé, pedig az sem akárhogy szokott sikerülni!