r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb szilvaraguval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült csirkecomb szilvaraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A szilvaraguhoz

A tört burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 1338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A szilvaraguhoz

A tört burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 5351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A szilvaraguhoz

A tört burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    457.6 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    750 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 5351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szilvaraguhoz

A tört burgonyához

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A megtisztított, szárazra törölt egész csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
  2. A puha vajhoz adjuk a zúzott fokhagymát, és bekenjük vele a húsokat.
  3. Kisebb tepsibe fektetjük őket, felöntjük 1 dl vízzel, és lefedjük alufóliával.
  4. 190 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük, levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg a hús pirosra nem sül.
  5. A szilvaraguhoz a megmosott szárazra törölt szilvát kimagozzuk.
  6. Közepes lángon felhevített serpenyőbe dobjuk, és átmelegítjük őket. Hozzáadjuk a bort, a cukrot, a sót és néhány keverés után a csirkeszaftot. 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.
  7. A körethez a megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Áttörjük, a sóval és a sült csirke szafttal elkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 14282
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Ajánló

Tetszés szerint tálalható rizzsel vagy széles metélttel is. Friss szilva helyett fagyasztott szilvát is használhatunk, ekkor nem szükséges felolvasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyszerű sült csirkecombot ez a villámgyorsan elkészíthető szilvaragu teszi különlegessé. A raguhoz felhasználjuk a csirkecomb süléskor keletkezett szaftját, és kevés vörösborral ízesítjük. A ragut elég akkor elkészíteni, miután megsült a csirke.

Hozzávalók

A húshoz

A szilvaraguhoz

A tört burgonyához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...