Sült csirkecomb szilvaraguval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
A húshoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szilvaraguhoz
-
100g szilva43 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
38g pecsenyezsír338 kcal
A tört burgonyához
-
200g burgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g pecsenyezsír338 kcal
A tálaláshoz
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
1338
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
A húshoz
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szilvaraguhoz
-
400g szilva173 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
150g pecsenyezsír1353 kcal
A tört burgonyához
-
800g burgonya462 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g pecsenyezsír1353 kcal
A tálaláshoz
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
5351
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
A húshoz
-
35.5g csirkecomb39 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szilvaraguhoz
-
14.2g szilva6 kcal
-
7.1g száraz vörösbor6 kcal
-
0.7g barna cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
5.3g pecsenyezsír48 kcal
A tört burgonyához
-
28.4g burgonya16 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.3g pecsenyezsír48 kcal
A tálaláshoz
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
189
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 114.4 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 336.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
1338
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.5 g
Zsír
-
Összesen 457.6 g
-
Telített zsírsav 186 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 191 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 962 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2316.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1243 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.7 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1346.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 825 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 316 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 750 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 863 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 803 micro
Összesen
5351
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
4 db csirkecomb
-
6 dkg vaj
-
só ízlés szerint
A szilvaraguhoz
-
40 dkg szilva
-
2 dl száraz vörösbor
-
2 ek barna cukor
-
1 csipet só
-
3 dkg vaj
A tört burgonyához
A tálaláshoz
-
zöldfűszer ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A megtisztított, szárazra törölt egész csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
- A puha vajhoz adjuk a zúzott fokhagymát, és bekenjük vele a húsokat.
- Kisebb tepsibe fektetjük őket, felöntjük 1 dl vízzel, és lefedjük alufóliával.
- 190 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük, levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg a hús pirosra nem sül.
- A szilvaraguhoz a megmosott szárazra törölt szilvát kimagozzuk.
- Közepes lángon felhevített serpenyőbe dobjuk, és átmelegítjük őket. Hozzáadjuk a bort, a cukrot, a sót és néhány keverés után a csirkeszaftot. 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.
- A körethez a megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Áttörjük, a sóval és a sült csirke szafttal elkeverjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 14282
- Feltöltés dátuma: 2012. október 09.
Ajánló
Tetszés szerint tálalható rizzsel vagy széles metélttel is. Friss szilva helyett fagyasztott szilvát is használhatunk, ekkor nem szükséges felolvasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egyszerű sült csirkecombot ez a villámgyorsan elkészíthető szilvaragu teszi különlegessé. A raguhoz felhasználjuk a csirkecomb süléskor keletkezett szaftját, és kevés vörösborral ízesítjük. A ragut elég akkor elkészíteni, miután megsült a csirke.