r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb hamis ajvárral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Debmo
Sült csirkecomb hamis ajvárral
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

179
Kalória
9.5g
Fehérje
24.9g
Szénhidrátok
6.1g
Zsír
424.8g
Víz
30.2g
Koleszterin
7.2g
Rost
14.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 713 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    424.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    3099 micro
  • β-crypt
    697 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 179 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1699.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1027 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    771 micro
  • β-karotin
    12398 micro
  • β-crypt
    2790 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 713 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    702 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 32 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat alapos tisztítás után ízlés szerint fűszerezzük (én szeretem csak a hagyományos só-bors kombinációt), majd tepsibe tesszük.
  2. A csirkecombok mellé szeleteljük a zöldségeket, de nem kell túl vékonyra, mert úgyis össze lesz turmixolva.
  3. Alufóliával lefedve közepesen kis hőmérsékleten kb. 1,5 órát sütjük fólia alatt, majd a zöldségeket kiszedve, fólia nélkül magas hőmérsékleten kb. még 15 percig tovább sütjük. Ekkora a csont már szinte kiesik a combból.
  4. A kiszedett zöldségeket alaposan összeturmixoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. Tejszínnel lehet hígítani, de akkor nem árt még egyet forralni rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Itt a friss zöldségek ideje, így a kiskertből összeszedtem a hozzávalókat, és egy igazán fini vacsi lett belőle. Azért lett hamis ajvár a neve, mert ez nem színtiszta paprikából van ugyan, de az íze nagyon hasonlít hozzá. A csirkecomb pedig a sülés közben nagyon jól átveszi a zöldségek ízét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!