r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb hamis ajvárral

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Debmo
Sült csirkecomb hamis ajvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 713 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    3099 micro
  • β-crypt
    697 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 179 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1699.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1027 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    771 micro
  • β-karotin
    12398 micro
  • β-crypt
    2790 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 713 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    702 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat alapos tisztítás után ízlés szerint fűszerezzük (én szeretem csak a hagyományos só-bors kombinációt), majd tepsibe tesszük.
  2. A csirkecombok mellé szeleteljük a zöldségeket, de nem kell túl vékonyra, mert úgyis össze lesz turmixolva.
  3. Alufóliával lefedve közepesen kis hőmérsékleten kb. 1,5 órát sütjük fólia alatt, majd a zöldségeket kiszedve, fólia nélkül magas hőmérsékleten kb. még 15 percig tovább sütjük. Ekkora a csont már szinte kiesik a combból.
  4. A kiszedett zöldségeket alaposan összeturmixoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. Tejszínnel lehet hígítani, de akkor nem árt még egyet forralni rajta.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1874
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Ajánló

Köretnek bármit tudok mellé ajánlani a salátától a sült burgonyáig bezárólag szinte minden illik hozzá. Az elkészült szószt akár a húsra, akár a köretre egyaránt tehetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a friss zöldségek ideje, így a kiskertből összeszedtem a hozzávalókat, és egy igazán fini vacsi lett belőle. Azért lett hamis ajvár a neve, mert ez nem színtiszta paprikából van ugyan, de az íze nagyon hasonlít hozzá. A csirkecomb pedig a sülés közben nagyon jól átveszi a zöldségek ízét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...