r
Nosalty Logó

Sült csirke kukorica mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kokocikutya
Sült csirke kukorica mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3037 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2150.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    884 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    777 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    2594 micro
  • β-crypt
    391 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5022 micro
Összesen 1518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4300.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    2237 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1768 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1555 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    5188 micro
  • β-crypt
    782 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10043 micro
Összesen 3037 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, egy jénaiba helyezzük (lehetőleg minél magasabb falú legyen, mert a kukorica és a hús is levet ereszt), sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  2. Egy kis lábosban alacsony lángon megolvasztjuk a margarint, majd beleöntjük az aprított petrezselyemmel összekevert két konzervnyi kukoricát. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Ha már alaposan megpuhult, botmixerrel összepürésítjük, majd belekeverjük a natúr joghurtot (ettől lesz egy kicsit hígabb). Pár percig visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetjük.
  4. Ha kész a mártás, akkor ráöntjük egyenletesen eloszlatva a csirkecombokra. Előmelegített sütőben 200 fokon 1 órán át lefedve pároljuk, majd utána alufólia nélkül még 10-15 percig pirítjuk (200 foknál kicsit alacsonyabb hőmérsékleten, hogy ne égjen oda).
  5. Köretként héjában főtt burgonyát tálaljunk, esetleg a tepsi aljába karikázzunk néhány szeletet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2709
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült csirke kukorica mártással
Kokocikutya 6 recept

Ki akartam próbálni a sült csirkét egy különleges mártással. A kukorica volt a központi szereplője a mártásnak, a többit pedig ötletszerűen tettem hozzá. Így jött létre egy petrezselymes-kukoricás öntet, ami remekül passzol bármilyen sült húshoz. Egy kevésbé fűszeres, de annál természetesebb ízű étel kerekedett ki belőle. Ebédre és vacsorára is alkalmas étel. Mint tejérzékeny ember, ezt az ételt szója natúr joghurttal, tejfehérje és laktózmentes margarinnal készítettem el, tehát laktózérzékenyeknek is csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...