Sült céklasaláta feta sajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sandrine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
466
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
933
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
77
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1182 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 398.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
466
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2363.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 568 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 1046 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 797.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 633 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 305 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 721 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
933
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
-
3 db cékla
-
5 dkg feta sajt
-
2 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál barna cukor
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
2 ek olívaolaj
-
3 csepp citromlé
Elkészítés
- A 2 egész és a fél darab kisebbcéklát alufóliába csomagolva előmelegítettsütőben addig sütjük, míg megpuhul.
- A fél nyers céklát megpucoljuk, és a reszelő nagyobb lyukú oldalán lereszeljük. A saláta leveleit megmossuk, és darabokra tépkedjük, a feta sajtot felkockázzuk.
- A salátaöntethez a tejfölt kikeverjük az olívaolajjal, a mustárral, a barna cukorral, majd sózzuk, borsozzuk és pár csepp citromlével tesszük pikánssá. Végül hozzákeverjük a reszelt céklát.
- A megsült céklákat gumikesztyűben gyorsan megpucoljuk és felkockázzuk. A salátalevelekhez adjuk a fetát és a kockázott céklát, majd az öntettel leöntve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8724
- Feltöltés dátuma: 2012. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sandrine
57 recept
Stahl Judit sült céklás saláta receptje, pár változtatással. Nagyon finom önmagában, vagy sült húshoz köretként.