r
Nosalty Logó

Sült céklasaláta feta sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Sült céklasaláta feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 466 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 933 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 2 egész és a fél darab kisebbcéklát alufóliába csomagolva előmelegítettsütőben addig sütjük, míg megpuhul.
  2. A fél nyers céklát megpucoljuk, és a reszelő nagyobb lyukú oldalán lereszeljük. A saláta leveleit megmossuk, és darabokra tépkedjük, a feta sajtot felkockázzuk.
  3. A salátaöntethez a tejfölt kikeverjük az olívaolajjal, a mustárral, a barna cukorral, majd sózzuk, borsozzuk és pár csepp citromlével tesszük pikánssá. Végül hozzákeverjük a reszelt céklát.
  4. A megsült céklákat gumikesztyűben gyorsan megpucoljuk és felkockázzuk. A salátalevelekhez adjuk a fetát és a kockázott céklát, majd az öntettel leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8724
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Stahl Judit sült céklás saláta receptje, pár változtatással. Nagyon finom önmagában, vagy sült húshoz köretként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...