r
Nosalty Logó

Sült cékla burgonyával és fetás bulgurral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Sült cékla burgonyával és fetás bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1666 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    445 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 415 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6734.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    3840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1780.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    873 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1666 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és felszeleteljük. Tepsibe rakjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk-fokhagymázzuk, és tetszőlegesen ropogósra sütjük.
  2. A céklákat, miután a csúcsokat levágtuk, alufóliába csomagoljuk, és 190°C-on nagyjából 45 percig sütjük. Akkor jó, ha könnyedén bele tudjuk szúrni a villát. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és feldaraboljuk.
  3. Amíg a cékla és a krumpli sül, a bulgurt annyi forrásban lévő vízbe tesszük, ami ellepi. Rámorzsoljuk a zöldségleveskockát, szükség szerint sózzuk, majd időnként megkeverve addig főzzük, amíg el nem párolog a víz. Ha kész, rámorzsoljuk a feta sajtot, és jól elkeverjük.
  4. Utolsó lépésként összeforgatjuk a céklát, a burgonyát és a fetás bulgurt. Hidegen és melegen tálalva egyaránt nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3590
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült cékla burgonyával és fetás bulgurral
Rosanics Petra 351 recept

Donal Skehan azzal kezdi ennek a receptnek az ismertetését, hogy milyen méltatlanul mellőzött alapanyag a cékla. Teljes mértékben egyet értek vele! A cékla isteni finom, egészséges, ráadásul olcsó. Jó ideje terveztem, hogy készítek valamit céklából, de lusta voltam nekiállni, mert féltem, hogy túl macerás lesz. Hát egyáltalán nem volt az. Ellenben nagyon-nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...