Sült camembert mézes-fahéjas almával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
918
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1836
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
130
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3345.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 806 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 747 mg
-
Nátrium 1691 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.3 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 487.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 493 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
918
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.5 g
Zsír
-
Összesen 98.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6690.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 1611 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 1494 mg
-
Nátrium 3383 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.7 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 975.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 987 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 960 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
1836
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg camembert sajt
-
4 csepp napraforgó olaj
-
5 kis db alma
-
2 ek méz
-
1 csipet só
-
1 kk fahéj
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A sajtot vastagabb, kb. ujjnyi szeletekre vágjuk. (Atéglalap alakú camembert sajttal könnyebb dolgunk van.)
- Forró grillserpenyőben pár csepp olajon közepes lángon meggrillezzük.
- Az almákat (hámozni nem kell!) négybe vágjuk, magházukat kivájjuk, majd a negyedeket is elfelezzük.
- A mézet egy serpenyőben felhevítjük, mikor kezd barnulni, rádobjuk a cikkekre vágott almát, csipet sóval, őrölt fahéjjal és citromlével ízesítjük, majd ráöntjük a fehérbort.
- Nagyobb lángon elforraljuk róla a bort, kb. ennyi idő alatt az alma is megpuhul.
- A sült sajt mellé tálaljuk, friss mentalevéllel díszítjük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4807
- Feltöltés dátuma: 2012. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
"A keleti orvoslás szerint vannak melegítő és hűsítő ételek, italok, fűszerek. A hideg beköszöntével érdemes úgy főzni, hogy többet használjunk a fűtő hatású hozzávalókból." - rögtön megakadt a szemem ezen a pár soron az egyik kedvenc magazinomban. Mivel szívemből szólt ez a pár mondat, nem is késlekedtem tovább, és Ruprecht László receptjei közül kiválasztottam a nekem legszimpatikusabbat. Igazi kényeztető finomság, csodás ebéd lett belőle ezen a hideg, esős napon...