Sült bőrös malaccomb szaftos tésztával
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
90g süldő malac104 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
1 kcal
-
6g szójaszósz4 kcal
-
6g szójaszósz4 kcal
-
150g fusilli tészta557 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g kovászos uborka6 kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
450g süldő malac518 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g paradicsomszósz7 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
750g fusilli tészta2783 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g kovászos uborka30 kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
29.2g süldő malac34 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
1.9g paradicsomszósz0 kcal
-
1.9g szójaszósz1 kcal
-
1.9g szójaszósz1 kcal
-
48.7g fusilli tészta181 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g kovászos uborka2 kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1304 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 107.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 361 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 834 micro
-
Lut-zea 38 micro
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 161.8 g
Zsír
-
Összesen 81.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6520 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 476 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 1564 mg
-
Nátrium 3762 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 572.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 538.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1807 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 4169 micro
-
Lut-zea 188 micro
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 271 micro
-
Lut-zea 12 micro
Hozzávalók
-
45 dkg süldő malac
-
5 dkg vaj
-
3 ek paradicsomszósz
-
3 ek szójaszósz
-
3 ek szójaszósz
-
75 dkg fusilli tészta
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A megmaradt sült bőrös malaccombot apró falatkára vágjuk, a bőrös részét is.
- A tepsi aljában maradt szószt felöntjük a paradicsom passatával (szósszal, sűrítménnyel), szójaszószokkal (szükség szerint tehetünk bele sót és borsot, aki ahogy szereti).
- Hozzáadjuk a vajat és a gázon, kis lángon (nem sütőben!) lefedve fóliával, a maradék szaftot, a felaprított húsokat és a szószokat összeforraljuk.
- Pár percig hagyjuk kis lángon rotyogni és ha kész, melegen tartjuk. ( Belekeverhetünk 2-3 ekanál akácmézet is, ez egy plusz tipp. Én nem tettem, de utólag, nagyon jó ötletnek gondolom az ízek miatt is. )
- Kifőzzük sós vízben a tésztát, előírás szerinti ideig, leszűrjük, és a húsos szósszal összeforgatjuk, tegyünk rá 2-3 mérőkanálnyi tészta főzővizet, ezzel az egészet átkeverjük, és még forrón tálaljuk.
- Tálaláskor kínáljunk hozzá házilag eltett savanyú uborkát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40 x 30 x 6
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2443
- Feltöltés dátuma: 2013. február 23.
Ajánló
A finom bor,- amiből a hús alá öntöttünk,- kínálhatjuk hozzá. Finom házi szörp. Tálalhatunk előtte bármilyen levest, amit szeretünk, vagy épp előző napról megmaradt. Az étel : Szilveszteri vásárlásból maradt ki a hús.Elkészített étel belőle : Sült bőrös malaccomb. Elkészítési ötlet, ahogy én csináltam : 2 db kb. 2-2,5 cm vastag, bőrös-csontos szeletelt malaccomb, kevés olívaolaj, vöröshagyma felkockázva, fokhagyma 8 nagy gerezd, felkarikázott lecsópaprika (házilag eltett mirelit), sózott és borsozott, őrölt babérral megszórva a húsok mindkét oldala. Az elkészítése: a tepsibe tesszük az olajat, a felkockázott hagymákat, rá a paprikát, a fűszeres húsokat (előtte a húsokba lyukat vágunk, és mindkét húsdarabba teszünk félbevágott fokhagymagerezdeket), rá maradék vörös és fokhagymát finom apró kockára vágva, petrezselyemzöldet finomra vágva, lelocsoljuk kevés olívaolajjal, kevés fehérbort öntünk alá (3-4 dl), és vagy a tepsi tetejével,azaz kisebb peremű tetejével ami szintén tepsi, - vagy akinek nincs, fóliával lezárva, sütőben 160 -170 fokon, kb. : 2 órát sütjük. Az utolsó sütési húsz percre vegyük fel kicsit magasabbra a lángot, olyan 180 fokra, de mindig figyeljük az illatokat. Természetesen közben villával, késsel ellenőrizzük a hús puhulását és ha már kész, az utolsó 10-15 percre tető nélkül tesszük be, hogy kicsit megpirulhasson. Ha kész, tálaljuk külön tepsiben sült, füstölt szalonnás , rozmaringos burgonyával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Elkészült egy nagyon finom sült malaccomb, ami az előző napi ebéd volt, a körete tepsiben sült burgonya volt. A húsból és szaftjából maradt, és ezt a maradékot szerettem volna gyors, egyszerű, finom és laktató mód felhasználni. Sikerült. Természetesen aki nem szeretné, az ne tegyen bele szójaszószt, elég megbolondítani a paradicsomszósszal és a vajjal, némi fűszerekkel szükség szerint, és akkor kínálhatunk hozzá tálaláskor reszelt sajtot. Ha valaki több húsmaradékkal rendelkezik, kevesebb tésztát főzzön ki, vagy ha nem sokan étkeznek, vagy nem nagy étvágyú a család, akkor kevesebb tésztát használjon. Aki szeretné, elkészítheti párolt -főtt rizzsel is, én most direkt tésztára mentem. :-) Az eredmény magáért beszélt, gyorsan elfogyott az étel. A cél pedig ez volt.