Sült afrikai harcsa párolt vegyes zöldségekkel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g afrikai harcsa298 kcal
-
250g zöldségkeverék180 kcal
-
20g sonkahagyma7 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
862
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g afrikai harcsa1190 kcal
-
1000g zöldségkeverék720 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
3444
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
44.5g afrikai harcsa53 kcal
-
44.5g zöldségkeverék32 kcal
-
3.5g sonkahagyma1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.6g napraforgó olaj67 kcal
Összesen
153
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.6 g
Zsír
-
Összesen 58.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1254.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 418.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 635 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
862
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186.5 g
Zsír
-
Összesen 234.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5019.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 2652 mg
-
Nátrium 1453 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1674.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2541 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 78 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 655 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
3444
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
1 kg afrikai harcsa
-
100 dkg zöldségkeverék
-
1 db sonkahagyma
-
1 kk oregánó
-
1 csipet kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A halat tetszés szerinti darabokra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk állni hagyjuk. A felkockázott hagymát 2 evőkanál olajon megdinszteljük, majd ráöntjük a zöldségkeveréket sózzuk, borsozzuk, ízesítjük oregánóval, és kakukkfűvel megpároljuk.
- Addig pároljuk, hogy a víz ne maradjon alatta, kicsit lesütjük roppanós állagú legyen a textúrájára, ne pépes. Amíg párlojuk a zöldségeket, addig forró olajban kisütjük a halszeleteket ropogós pirosra ,de csak akkor sikerül, ha az olaj forró. Együtt tálaljuk.
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 822
- Feltöltés dátuma: 2022. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
117 recept