r
Nosalty Logó

Süllőderék roston grill zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Süllőderék roston grill zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A zöldségekhez

A süllőhöz

A majonézes mártáshoz

Összesen 1374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A zöldségekhez

A süllőhöz

A majonézes mártáshoz

Összesen 2739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A zöldségekhez

A süllőhöz

A majonézes mártáshoz

Összesen 150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1261 micro
  • β-karotin
    5243 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2095 micro
Összesen 1374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    243.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2567.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    367 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    2523 micro
  • β-karotin
    10485 micro
  • β-crypt
    971 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4189 micro
Összesen 2739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A süllőhöz

A majonézes mártáshoz

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Először a halat készítsük elő. Ha friss halat vásároltunk egyszerű dolgunk van, amennyiben fagyasztott, akkor olvasszuk ki, amíg teljesen kienged. Ne sürgessük, szobahőmérsékleten egy-két óra alatt megvan. A filékből vágjuk le a derék részt (ott ahol a húsa a legvastagabb), és tegyük félre. Ezek lesznek a legszebb darabok, de természetesen a többit is megsütjük velük együtt. Sózzuk be mindkét oldalát, és hagyjuk pihenni egy keveset. Addig készítsük elő a zöldségeket.
  2. A burgonyákat héjukban főzzük meg sós vízben, majd amikor elkészültek, karikázzuk fel őket kb. 1 cm vastag szeletekre. Kenjük meg felületüket kevés olívaolajjal, és tegyük félre. A paprikákat hosszanti irányban vágjuk négybe (a magházakat természetesen el kell távolítani előtte), a cukkinit szeleteljük fel rézsútosan (kb. 0,5 cm vastag szeletekre), a gombák szárát vágjuk ki. A sárgarépát 2-3 percre tegyük forró vízbe, majd szintén rézsútosan szeleteljük fel. Minden zöldségszeletet és a gombákat is vékonyan kenjünk meg olívaolajjal.
  3. Bordás grill lapot hevítsünk forróra a gázon (ennek hiányában bordázott vagy sima serpenyőt), majd tegyük rá egyesével a zöldségeket. Akkor lesz szép mintázatuk, ha 45 fokos szögben fektetjük a rácsos lapra, majd 90 fokkal elforgatjuk, amikor a rács minták már belesültek a szeletbe. Sózzuk, borsozzuk, és lassan süssük a zöldségeket valamint a burgonyaszeleteket is készre.
  4. Amíg a zöldségek sülnek, készítsük el a majonézmártást: keverőtálba tojássárgát, mustárt, porcukrot teszünk, majd robotgéppel felverjük, közben vékony sugárban olajat adunk hozzá fokozatosan. Nem szabad egyszerre, mert az olaj "összekapja" a tojást, és kezdhetjük elölről. Sózzuk, borsozzuk, majd egy egész lime levét adjuk hozzá. Keverjük tovább a robottal, végül adjuk hozzá a tejszínt. Finomra vágott petrezselymet és zúzott fokhagymát keverjünk bele, azzal a mártás kész.
  5. Amikor a zöldségek már majdnem elkészültek, akkor forrósítsunk fel egy serpenyőt a másik lángon, tegyünk bele egy kevés vajat és olajat, majd kezdjük el sütni a filéket bőrös oldalukkal lefelé. Ez jó néhány percig eltart, nem kell idegeskedni, ne mozgassuk a halat, nem kell nézegetni, hogy megsült-e már. A hús oldalán látni fogjuk, hogy meddig sült át, ott kifehéredik a hús. Amikor pedig már majdnem elkészült, addigra a bőrös fele egészen sötét, barnás színt fog mutatni. Ekkor fordítsuk meg a filéket, és a húsos felét is süssük 1-1,5 percig. Tálaljuk azonnal a vegyes grill zöldséggel, és a mártással.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13855
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Ajánló

Bármikor fogyasztható könnyű ebéd vagy vacsora. Lehetőség szerint az elkészítéséhez próbáljunk meg mindig friss, ne fagyasztott halat beszerezni. A lime - majonéz mártásból nagyobb adagot fogunk kapni a kelleténél, de mivel egy tojássárgánál kisebb egység nem létezik, nehéz lenne elkészíteni. Felhasználhatjuk a maradék mártást saláták, illetve szendvicsek ízesítéséhez is, bár a nyers tojás miatt sokáig nem tárolhatjuk még hűtőszekrényben sem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Süllőderék roston grill zöldségekkel
Kornél 167 recept

Nálunk mindenki szereti a halat, így az egyetlen kérdés mindössze annyi, hogy éppen milyen halat készítsünk, amikor olyanunk támad... A süllő nagyon különleges halunk, sokféleképpen elkészíthető. Ragyogó hófehér, szálkamentes húsa kicsiknek és nagyoknak egyaránt mennyei eledel. Gyakorlatilag egyetlen serpenyővel lakomát készíthetünk belőle. A recept talán ad némi támpontot hozzá...

Hozzávalók

A zöldségekhez

A süllőhöz

A majonézes mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...