Strasbourgi tojás
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsó
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
417
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1671
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
146
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 801.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 181.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1997 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 1818 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 2018 micro
-
β-crypt 238 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1136 micro
Összesen
417
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 61.1 g
Zsír
-
Összesen 148 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1472 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3205.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 1074 mg
-
Nátrium 1493 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 725 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7987 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 255 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 267 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 903 mg
-
Retinol - A vitamin: 7272 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 8073 micro
-
β-crypt 950 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4543 micro
Összesen
1671
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 701 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 638 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 708 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 399 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
6 db tojás
-
10 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
-
1 db fejessaláta
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
Elkészítés
- A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk.
- A sárgáját kikanalazzuk, a puha vajjal, libamájkrémmel, sóval, pici borssal habosra keverjük, a snidlinget hozzáadjuk.
- A krémet a félbevágott tojásokba töltjük, és salátaalapra fektetjük.
- Piros paprika darabkákkal, snidlinggel díszítjük.
- Receptkönyvben: 266
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 47163
- Feltöltés dátuma: 2010. április 01.
Ajánló
Tartármártással kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsó
20 recept
Emlékszem, gyerekkoromban sokszor készült vendégeknek. Ezt a receptet egy régi "Horváth Ilona szakácskönyvé"-ben is felfedeztem. Ma már fejből csinálom.