r
Nosalty Logó

Stockholmi pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Stockholmi pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2044 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 512 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3158.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2044 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát 5 mm-es csíkokra vágjuk, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk, hogy bele tudjuk tűzdelni a húsba. A pulykamellből vastagabb darabot (darabokat) vágunk.
  2. Éles, hegyes késsel a húsba zsebet szúrunk 3 cm-enként, és ebbe beletűzzük a hasábokra feldarabolt, fagyasztott szalonnát. Megkenjük a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és ebben jól elősütjük a pulykahúst.
  3. Egy tepsibe beleöntjük a tejszínt, és ebbe tesszük a serpenyőből kiemelt pulykamellet (mell darabokat). Meghintjük durvára vágott dióval és reszelt sajttal.
  4. A tepsit befedjük alufóliával, és előmelegített sütőbe toljuk. Kb 15 perc elteltével leszedjük a fóliát, és anélkül sütjük tovább a pulykamellet. A dió és a sajt szépen rápirul, mintegy ízletes kérget képez rajta.
  5. Ha kész, kivesszük a sütőből. Kicsit kihűtjük, hogy szeletelhető legyen. A felszeletelt húst vegyes zöldségkörettel melegen tálaljuk, és friss salátát kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19725
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 26.

Ajánló

Lehet, hogy a pulykamellet több darabban kell előkészíteni, mert vastag húsra van szükség. A húst egymás alá is lehet hajtani, mert a sütésnél megtartja a formáját.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stockholmi pulykamell
Lizinka_ 604 recept

Ízletes ünnepi étel. A fokhagyma épp, hogy csak nyomot hagy az enyhén szalonna ízű puha húsban. Szóval nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...