r
Nosalty Logó

Sticky toffee (ragacsos toffee)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanett
Sticky toffee (ragacsos toffee)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 1553 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 6211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 333 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1553 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    324.7 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3674 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.1 g
  • Cukor
    662 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2783 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 6211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A datolyát 5 percig főzöm annyi vízben, amennyi pont ellepi. 5 perc után azonnal hideg vízbe rakom a datolyákat, így könnyen le tudom szedni a héjukat és ki tudom magozni.
  2. A már csupasz datolyákat a szódabikarbonával és a 300 ml forró vízzel ismét felteszem főni, 2 perc forrás után lehúzom a tűzrol, pürésítem (a forralásnál vigyázni kell, kevergetni, mert felhabzik).
  3. Közben begyújtom a sütőt 180 fokra és kivajazok egy 18-20 cm-es kerek tortaformát.
  4. 6 dkg vajat felhabosítok porcukorral, majd egyenként adom hozzá a tojásokat, végül a datolyapürét. A lisztet összekeverem a sütőporral es a fűszerekkel, majd óvatosan adagolom a folyékony fázishoz. Már nem habositom a keveréket, csak kevergetem. A kapott tészta hasonló állagú lesz, mint a piskótatészta. (Ha ennél lágyabb, akkor egy kis liszttel korrigálható.)
  5. Beletöltöm a tesztát a kivajazott formába, majd beteszem a már meleg sütőbe. 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütöm.
  6. Amíg a tészta sül, elkészítem a szószt: megolvasztom a 25 dkg vajat, hozzáadom a barnacukrot és a vaníliat. Addig főzöm együtt, amíg a cukor elovad, illetve a vajból a víz elpárolog. A végén kiveszem a vaníliarudat és hozzáadom a 2dl tejszínt, illetve a 2 evőkanál rumot (ez el is hagyható).A tejszínnel már nem forralom fel, csak összemelegítem.
  7. Amikor a tészta mar megsült (a tű tisztán jön ki a közepébol), egy kis szószt locsolok rá és egy pillanatra visszatolom a sütőbe.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 25111
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 02.

Ajánló

Tálalása: egy szelet tészta, gazdagon meglocsolva szósszal. Aki szereti, gazdagíthatja tejszínnel es vaníliafagyival. De magát a szószt szerintem vaníliafagyival is lehet enni. Isteni:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanett 9 recept

Ez az én kedvencem. Skóciaban az egyik leghíresebb sütemény. Igaz egy kicsit inkább az édesszájúaknak való:). Ezt a süteményt itt ismertem meg Skóciában, amíg itt dolgoztam egy hotelben. Degeszre ettem magam vele:). Ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...