r
Nosalty Logó

Sticky toffee (ragacsos toffee)

Zsanett
Sticky toffee (ragacsos toffee)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

1553
Kalória
10.2g
Fehérje
203.5g
Szénhidrát
81.2g
Zsír
154.6g
Víz
312.1g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
165.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 1553 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 6211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 333 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.5 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1553 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    324.7 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3674 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    814.1 g
  • Cukor
    662 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    618.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2783 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 6211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A datolyát 5 percig főzöm annyi vízben, amennyi pont ellepi. 5 perc után azonnal hideg vízbe rakom a datolyákat, így könnyen le tudom szedni a héjukat és ki tudom magozni.
  2. A már csupasz datolyákat a szódabikarbonával és a 300 ml forró vízzel ismét felteszem főni, 2 perc forrás után lehúzom a tűzrol, pürésítem (a forralásnál vigyázni kell, kevergetni, mert felhabzik).
  3. Közben begyújtom a sütőt 180 fokra és kivajazok egy 18-20 cm-es kerek tortaformát.
  4. 6 dkg vajat felhabosítok porcukorral, majd egyenként adom hozzá a tojásokat, végül a datolyapürét. A lisztet összekeverem a sütőporral es a fűszerekkel, majd óvatosan adagolom a folyékony fázishoz. Már nem habositom a keveréket, csak kevergetem. A kapott tészta hasonló állagú lesz, mint a piskótatészta. (Ha ennél lágyabb, akkor egy kis liszttel korrigálható.)
  5. Beletöltöm a tesztát a kivajazott formába, majd beteszem a már meleg sütőbe. 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütöm.
  6. Amíg a tészta sül, elkészítem a szószt: megolvasztom a 25 dkg vajat, hozzáadom a barnacukrot és a vaníliat. Addig főzöm együtt, amíg a cukor elovad, illetve a vajból a víz elpárolog. A végén kiveszem a vaníliarudat és hozzáadom a 2dl tejszínt, illetve a 2 evőkanál rumot (ez el is hagyható).A tejszínnel már nem forralom fel, csak összemelegítem.
  7. Amikor a tészta mar megsült (a tű tisztán jön ki a közepébol), egy kis szószt locsolok rá és egy pillanatra visszatolom a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p

Ez az én kedvencem. Skóciaban az egyik leghíresebb sütemény. Igaz egy kicsit inkább az édesszájúaknak való:). Ezt a süteményt itt ismertem meg Skóciában, amíg itt dolgoztam egy hotelben. Degeszre ettem magam vele:). Ajánlom mindenkinek!

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Nosalty

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...