Sticky toffee (ragacsos toffee)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsanett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
43g datolya108 kcal
-
0 kcal
-
75g víz0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
43g porcukor164 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
43g finomliszt155 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A szószhoz
-
100g barna cukor380 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
0 kcal
-
4g rum9 kcal
Összesen
1553
kcal
- 2% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
170g datolya431 kcal
-
0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
170g porcukor658 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
170g finomliszt619 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
A szószhoz
-
400g barna cukor1520 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
0 kcal
-
16g rum37 kcal
Összesen
6211
kcal
- 2% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
9.2g datolya23 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
16.2g víz0 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
9.2g porcukor35 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
9.2g finomliszt33 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0.1g só0 kcal
A szószhoz
-
21.5g barna cukor82 kcal
-
10.8g habtejszín31 kcal
-
13.5g vaj97 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.9g rum2 kcal
Összesen
333
kcal
- 2% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 81.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 918.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 415 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.5 g
-
Cukor 165 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 154.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 708 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 696 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
1553
kcal
- 2% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 324.7 g
-
Telített zsírsav 199 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3674 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 842 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 882 mg
-
Nátrium 1658 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 814.1 g
-
Cukor 662 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 618.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2833 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 413 mg
-
Retinol - A vitamin: 2783 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 619 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 632 micro
Összesen
6211
kcal
- 2% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
17 dkg datolya
-
1 tk szódabikarbóna
-
6 dkg vaj
-
17 dkg porcukor
-
2 db tojás
-
17 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
0.3 teáskanál só
A szószhoz
-
2 dl habtejszín
-
25 dkg vaj
-
2 ek rum
Elkészítés
A tésztához
- A datolyát 5 percig főzöm annyi vízben, amennyi pont ellepi. 5 perc után azonnal hideg vízbe rakom a datolyákat, így könnyen le tudom szedni a héjukat és ki tudom magozni.
- A már csupasz datolyákat a szódabikarbonával és a 300 ml forró vízzel ismét felteszem főni, 2 perc forrás után lehúzom a tűzrol, pürésítem (a forralásnál vigyázni kell, kevergetni, mert felhabzik).
- Közben begyújtom a sütőt 180 fokra és kivajazok egy 18-20 cm-es kerek tortaformát.
- 6 dkg vajat felhabosítok porcukorral, majd egyenként adom hozzá a tojásokat, végül a datolyapürét. A lisztet összekeverem a sütőporral es a fűszerekkel, majd óvatosan adagolom a folyékony fázishoz. Már nem habositom a keveréket, csak kevergetem. A kapott tészta hasonló állagú lesz, mint a piskótatészta. (Ha ennél lágyabb, akkor egy kis liszttel korrigálható.)
- Beletöltöm a tesztát a kivajazott formába, majd beteszem a már meleg sütőbe. 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütöm.
- Amíg a tészta sül, elkészítem a szószt: megolvasztom a 25 dkg vajat, hozzáadom a barnacukrot és a vaníliat. Addig főzöm együtt, amíg a cukor elovad, illetve a vajból a víz elpárolog. A végén kiveszem a vaníliarudat és hozzáadom a 2dl tejszínt, illetve a 2 evőkanál rumot (ez el is hagyható).A tejszínnel már nem forralom fel, csak összemelegítem.
- Amikor a tészta mar megsült (a tű tisztán jön ki a közepébol), egy kis szószt locsolok rá és egy pillanatra visszatolom a sütőbe.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 25171
- Feltöltés dátuma: 2008. december 02.
Ajánló
Tálalása: egy szelet tészta, gazdagon meglocsolva szósszal. Aki szereti, gazdagíthatja tejszínnel es vaníliafagyival. De magát a szószt szerintem vaníliafagyival is lehet enni. Isteni:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Zsanett
9 recept
Ez az én kedvencem. Skóciaban az egyik leghíresebb sütemény. Igaz egy kicsit inkább az édesszájúaknak való:). Ezt a süteményt itt ismertem meg Skóciában, amíg itt dolgoztam egy hotelben. Degeszre ettem magam vele:). Ajánlom mindenkinek!