Stangli Gittustól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
860
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
5156
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1236 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
860
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.8 g
Zsír
-
Összesen 129.7 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7415.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 370 mg
-
Kálcium 1464 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 1554 mg
-
Nátrium 3616 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 821 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 201.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 761 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 634 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
5156
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A 3 dl tejet a cukorral meglangyosítjuk, hozzárakjuk az élesztőt és 2 kanál lisztet. Hagyjuk "felfutni".
- A lisztet, a szobahőmérsékletű vajat, a sót, a kovászt és a maradék 5 dl langyos tejet összekeverjük, és jól alaposan kidolgozzuk.
- 3 cipót formálunk belőle. Egyiket kör alakra nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. A cikkek szélesebb felénél kezdve felgurgatjuk a tésztát, hogy kifli alakot kapjunk. Kicsit behajlítjuk a két végét. Ugyanígy járunk el a másik kettő cipóval is.
- A kifliket tepsibe rakjuk, és 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük. Sütés előtt mindegyik tetejét megkenjük tojással, megszórjuk tetszőlegesen szezámmaggal, lenmaggal, mákkal, köménnyel, reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőbe rakjuk, és szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10738
- Feltöltés dátuma: 2014. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kovács Györgyi
57 recept
Gittus nagymamám testvére volt. Nagyon sokszor készítem ezt a kiflikét. Frissen, melegen isteni, de másnap is nagyon-nagyon finom. Reggelire kakaóval, vajjal, házi lekvárral.