r
Nosalty Logó

Stangli, ahogy nagymamám csinálja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Stangli, ahogy nagymamám csinálja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

kenés, sütés

Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

kenés, sütés

Összesen 4357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

kenés, sütés

Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7543.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    5696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 4357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 351 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

tészta

kenés, sütés

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt kikeverjük a meleg tejjel, a cukorral és egy evőkanál liszttel. Utóbbi kettő táplálékként szolgál az élesztőgombának, ami így sokkal gyorsabban felfut és erősebb lesz. Hagyjuk is felfutni az élesztőt.
  2. Az felfutott élesztős mixet adjuk hozzá a liszthez, majd jöhet bele a tojás, az olvasztott margarin és a só is. Gyúrjuk össze alaposan, viszonylag lágy tésztát kell kapnunk.
  3. A golyóvá gyúrt tésztát aztán fedjük le konyharuhával és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
  4. A megkelt tésztát gyúrjuk át alaposan és osszuk 5 részre. Nem kell pontosan egyformáknak lenniük, aranyosabbak is a stanglik, ha különböző méretűek.
  5. A tésztaadagokat egyesével nyújtsuk ki kb. 5mm vékonyra, majd vágjuk 8 felé. Ez történhet úgy, hogy téglalapra nyújtjuk, azt vágjuk 4 felé (keresztben és hosszában 1-1x), majd a negyedeket vágjuk keresztbe, így háromszögeket kapva. Vagy nyújthatjuk kerekre a tésztát, és akkor egyszerűen vágjuk 8 körcikkre. 5 adag tésztánk van, így összesen 40 darab stanglink lesz.
  6. A tésztaháromszögetek a "talpuktól" kezdve tekerjük fel kis kiflikké.

kenés, sütés

  1. Tegyük a kész kiflicskéket (stanglikat) sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le alaposan tojással és szórjuk meg a tetejüket köménnyel.
  2. 180 fokos sütőben süssük őket 20-30 percig, amíg szép sárgák lesznek és a tűpróbán is átmennek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 157
  • 7 napos nézettség: 792
  • Össznézettség: 43590
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 08.

Receptkategóriák

Stangli, ahogy nagymamám csinálja
Rosanics Petra 360 recept

Nem tudom, nálatok mi a helyzet, de nálunk a töltött paprikához mindig stanglit süt nagymamám. De nem akármilyet: a világ legfinomabb stangliját! Pedig valójában pofonegyszerű a recept, alig pár alapanyag kell csak hozzá, és bármilyen szószos raguhoz remekül passzol köretként, hiszen remekül tunkolható. De magában vagy sörkorcsolyaként is pompás falatoznivaló, amit ha egyszer elkészítetek, biztosan a repertoár állandó szereplőjévé válik!

Hozzávalók

tészta

kenés, sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...