r
Nosalty Logó

Spirál linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spirál linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.3 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 3206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 437 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

  • 4 ek csokiszósz (én fehércsokoládés trüffelkrémet használtam)

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrokat is.
  2. Ezután a felkockázott, hideg margarint adjuk hozzá, és összemorzsoljuk a liszttel. Egy kis tálkában gyengéden felverjük a tojást, és félrerakjuk.
  3. A tésztamorzsát válasszuk ketté, és az egyik részhez adjunk hozzá két evőkanálnyi kakaót. A felvert tojás egyik felét rakjuk a vaníliás morzsához, a másik részét a kakaós tésztához.
  4. Mindkettőt gyúrjuk át alaposan, készítsünk belőle linzertésztát (ha igényli a tészta, 1-2 ek tejjel javíthatunk az állagán, nekem nem kellett). A két tésztát csomagoljuk frissen tartó fóliába, és rakjuk legalább 1 órára a hűtőbe (akár 1-2 napot is pihentethetjük, ha előre szeretnénk dolgozni).
  5. A tésztaalapokat vegyük ki, és hagyjuk felengedni egy fél órát szobahőmérsékleten. Ezután mindkettőt kissé nyújtsuk ki, rakjuk egymásra, és együtt is nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagra.
  6. Ha ezzel elkészültünk, tekerjük fel, mint a bejglit, és rakjuk újabb 15 percre vissza a hűtőbe.
  7. A pihentetési idő letelte után egy éles késsel vágjunk kb. 1 cm-es szeleteket, amit nyújtófával kissé nyújtsunk ki, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval vágjunk ki belőle egységes korongokat.
  8. Tegyük sütőpapíros tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 8-9 percet. Pár percig hűtsük süteményrácson, majd töltsük meg a tetszőleges krémtöltelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 9 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 18051
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mutatós és egyszerűen elkészíthető, finom, mogyoró- vagy trüffelkrémmel töltött linzersütemény. Jól záródó dobozban sokáig eltartható. 

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...