Spenótos-túrós holdacskák
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g só0 kcal
A töltelékhez
A kenéshez
-
9g tojás12 kcal
Összesen
755
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1511.4 g
-
Cink 88 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 962 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 81.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 40 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1431 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3024 micro
Összesen
755
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 103.8 g
Zsír
-
Összesen 279.8 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1029 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9068.2 g
-
Cink 526 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 557 mg
-
Vas 412 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1297 mg
-
Nátrium 5770 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 487.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2932 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 719 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 51 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 241 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 2216 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8586 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18144 micro
Összesen
4523
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.9 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 627 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1324 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet 1 nagy tálba tesszük. Rámorzsoljuk a vajat, hozzáütjük a tojást, melléadagoljuk a tejfölt, és megsózzuk.
- Gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk az egészet.
- Lefedve hűtőben éjszakáztatjuk.
- A krémhez a spenótot kiolvasztjuk, jól kinyomkodjuk, 5 percig főzzük, épphogy csak egy picit megfonnyadjon.
- Hozzápréseljük a fokhagymát, majd félretesszük, hogy egy picit kihűljön.
- Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrót, és óvatosan sózzuk, borsozzuk.
- Kivesszük a hűtőből a tésztát, nagyon vékonyra nyújtjuk (különben fojtós lesz).
- Fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kör közepére kerül a spenótos krémből.
- Összehajtjuk, kicsit lelapogatjuk (nem kell nagyon, semmi nem történik, ha kicsit kinyílik, a krém elég sűrű, nem folyik ki).
- A felvert tojással megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőbe toljuk őket.
- Addig sütjük, amíg aranybarnák és a tojástól márványosak nem lesznek.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 505
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 35264
- Feltöltés dátuma: 2010. április 04.
Ajánló
Ha vendégeknek készítjük, érdemes egy kis fokhagymás tejfölt kínálni mellé.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Húsvétra mindig csinálunk ilyen holdacskákat. Na nem arról van szó, hogy máskor nem, de húsvétkor mindig. :). Ezen kívül favorit még, ha valaki a családból piknikezősen-nomádozósan utazik valahová, bár az az igazság, hogy nálam nagyon ritkán éri el a célállomást. Ja, és még arra sem sikerült rájönnöm, hogy hidegen vagy frissen sütve a finomabb.