r
Nosalty Logó

Spenótos-túrós holdacskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Spenótos-túrós holdacskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511.4 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1431 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3024 micro
Összesen 755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    279.8 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9068.2 g
  • Cink
    526 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    412 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    5770 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    719 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8586 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18144 micro
Összesen 4523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet 1 nagy tálba tesszük. Rámorzsoljuk a vajat, hozzáütjük a tojást, melléadagoljuk a tejfölt, és megsózzuk.
  2. Gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk az egészet.
  3. Lefedve hűtőben éjszakáztatjuk.
  4. A krémhez a spenótot kiolvasztjuk, jól kinyomkodjuk, 5 percig főzzük, épphogy csak egy picit megfonnyadjon.
  5. Hozzápréseljük a fokhagymát, majd félretesszük, hogy egy picit kihűljön.
  6. Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrót, és óvatosan sózzuk, borsozzuk.
  7. Kivesszük a hűtőből a tésztát, nagyon vékonyra nyújtjuk (különben fojtós lesz).
  8. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kör közepére kerül a spenótos krémből.
  9. Összehajtjuk, kicsit lelapogatjuk (nem kell nagyon, semmi nem történik, ha kicsit kinyílik, a krém elég sűrű, nem folyik ki).
  10. A felvert tojással megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőbe toljuk őket.
  11. Addig sütjük, amíg aranybarnák és a tojástól márványosak nem lesznek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 505
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 35264
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 04.

Ajánló

Ha vendégeknek készítjük, érdemes egy kis fokhagymás tejfölt kínálni mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétra mindig csinálunk ilyen holdacskákat. Na nem arról van szó, hogy máskor nem, de húsvétkor mindig. :). Ezen kívül favorit még, ha valaki a családból piknikezősen-nomádozósan utazik valahová, bár az az igazság, hogy nálam nagyon ritkán éri el a célállomást. Ja, és még arra sem sikerült rájönnöm, hogy hidegen vagy frissen sütve a finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...