r
Nosalty Logó

Spenótos túrógombóc Zsuzsa konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Spenótos túrógombóc Zsuzsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.4 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2037 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4583 micro
Összesen 480 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5345.6 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    699 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8149 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18331 micro
Összesen 1919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.2 g
  • Cink
    119 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    55 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni. Amikor forrni kezd, tegyünk bele egy teáskanál sót.
  2. A spenótot alapos mosás után a lobogó, forró, sós vízben 5 percig főzzük.
  3. 5 perc után szűrőkanállal szedjük ki a spenótot, és tegyük hideg vízbe. Ezt ismételjük meg két-háromszor, míg a spenót lehűl.
  4. Közben a túrót áttörjük. Ha sikerült krémes, nem tömbös túrót kapnunk, azt nem kell áttörni.
  5. A kihűlt spenótot deszkán éles késsel apróra vágjuk, majd a túróhoz adjuk.
  6. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sózzuk, belekeverjük az őrölt szerecsendiót. Annyi liszt kell bele, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
  7. Újra vizet forralunk, Ha forr a víz, vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, és kifőzzük. Vigyázzunk, hogy a víz csak épp zubogjon. Ha feljöttek a gombócok a víz tetejére, még két percig főzzük. Szűrőkanállal kivesszük a gombócokat, és tálra helyezzük.
  8. A vajat felforrósítjuk, beledobunk 3-4 zsályalevelet, kicsit pirítjuk. Végül a zsályás vajat a gombócokra öntjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 599
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 26.

Ajánló

Izgalmas köret, de önálló ételként is megállja a helyét. Ekkor fokhagymás tejfölt kínálok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos túrógombóc Zsuzsa konyhájából
8zsuzsa8 210 recept

A kertemben szinte mindig van spenót. Tavasszal a szokásos, majd a nyár közepétől októberig az új-zélandi spenót terem. Bár szeretjük a spenótfőzeléket, kerestem a spenótos recepteket. Így bukkantam rá valahol egy osztrák receptkönyvben a spenótos gombócra. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...