Spenótos tortácskák
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
45g finomliszt164 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
23 kcal
-
2g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
63g spenót10 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10g juhtúró28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
522
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
180g finomliszt655 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
10g mangalica zsír90 kcal
-
7g só0 kcal
-
32g víz0 kcal
A töltelékhez
-
250g spenót41 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g juhtúró113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2089
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
18.8g finomliszt68 kcal
-
8.4g vaj60 kcal
-
9 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
3.3g víz0 kcal
A töltelékhez
-
26.1g spenót4 kcal
-
5.2g füstölt szalonna34 kcal
-
10.4g paradicsom2 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
15.7g főzőtejszín21 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.2g juhtúró12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
217
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1102.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 762 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 124 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 221 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 2684 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 5589 micro
Összesen
522
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 143.4 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 459 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4408.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 611 mg
-
Nátrium 3047 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 495.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1658 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 885 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 758 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 10735 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 22356 micro
Összesen
2089
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1122 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 269 micro
-
Lut-zea 2336 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
18 dkg finomliszt
-
8 dkg vaj
-
1 dkg mangalica zsír
-
1 tk só
-
4 evőkanál víz
A töltelékhez
-
25 dkg spenót
-
5 dkg füstölt szalonna
-
1 db paradicsom
-
1 db tojás
-
1.5 dl főzőtejszín
-
1 gerezd fokhagyma
-
4 dkg juhtúró
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percig hűtőbe tesszük.
- Miután lehűlt, kettéosztjuk, és lisztezett felületen egyenként akkora kör alakú lappá nyújtjuk, hogy két kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. (Egy nagyobb, 24 cm átmérőjű formát is használhatunk.)
- A tésztára alufóliát terítünk, szárazbabot öntünk rá, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-13 percig sütjük. Alufóliával együtt levesszük a babot, és további 10 percig sütjük a tésztát.
- A megmosott spenótszárát levágjuk, forró sós vízben 3-4 percig főzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük.
- A szalonnát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük.
- A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a zúzott fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük.
- Az elősütött tésztára rakosgatjuk a szalonnacsíkokat és az előfőzött spenótlevelet.
- Ráöntjük a tojásos keveréket, körberakjuk paradicsommal, és megszórjuk juhtúróval.
- 25-30 percig sütjük, amíg a töltelék át nem sül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 15
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4085
- Feltöltés dátuma: 2011. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezekkel a mutatós, ízletes tortácskákkal meglephetjük spenótkedvelő vendégeinket, készíthetjük sör- vagy borkorcsolyaként, de magunkat és családtagjainkat is kényeztethetjük vele ebédre, vacsorára kínálva. A torta alapja vajas linzertészta, töltelékében pedig a spenót, a paradicsom, a szalonna, a juhtúró és a tejszínes öntet jól megférnek egymás mellett. A recept a Pécsi Borozó oldalán jelent meg.