r
Nosalty Logó

Spenótos-soksajtos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nattakiri
Spenótos-soksajtos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2791 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1894 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3536 micro
Összesen 558 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6213.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    710 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1506 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    582 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    9469 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    17680 micro
Összesen 2791 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1865 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a tésztát főni.
  2. Közben a vajon picit megpirítjuk a kockára vágott sonkát, majd rádobjuk a spenótot, kicsit megfonnyasztjuk (onnan lehet tudni, hogy jó, hogy hirtelen egy csomó hely támad a serpenyőben). Rámegy egy kis só, jó sok bors, egy nagyvonalú adag chillipehely. Teszteltem, nem lesz túl sok. Ha kész, félretesszük.
  3. Közben a kéksajtot feldaraboljuk, a cheddart és a parmezánt lereszeljük. Persze a mennyiségek nincsenek kőbe vésve, de nekem működött ennyivel, és mindegyik érvényesül.
  4. Ha megfőtt a tészta, leszűrjük, és apránként a spenóthoz adagoljuk. Az első kör tésztával együtt hozzáadjuk a kéksajtot is, majd a cheddart. Nem kell különösebben szottyosnak lenni, de elképzelhető, hogy az utolsó pár szem (max. 5 dkg.) tésztára már nem lesz szükség.
  5. Közvetlenül a tálalás előtt szórjuk meg jó sok parmezánnal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 707
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nattakiri 4 recept

Nincs sztori, csak akartam valamit kezdeni a teljes kiőrlésű tésztával, ami már egy ideje a spájzban figyel, és úgy gondoltam, hogy a kéksajt meg a spenót méltó társai lesznek. Aztán észrevettem, hogy jóval kevesebb kéksajt van, mint gondoltam, úgyhogy mellépakoltam, amit a hűtőben találtam. (Az Embernek úgy kellett kitépnie a kezemből a maradék pestot, amivel még fel akartam tuningolni.) Tegnap vacsi volt, ma ebédre ettem, és a pihenéstől csak még jobb lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...