Spenótos quinoával töltött csirkecombok
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
50g quinoa184 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
255g sárgarépa93 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
100g quinoa368 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
33.2g csirkecomb37 kcal
-
6.6g quinoa24 kcal
-
13.3g spenót2 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g kacsazsír0 kcal
-
33.8g sárgarépa12 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2315.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 655 mg
-
Nátrium 1161 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 420.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2347 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 381 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 7891 micro
-
β-karotin 22858 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 9809 micro
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 60.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 602 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4630.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 433 mg
-
Foszfor 1311 mg
-
Nátrium 2321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 841.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4694 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 762 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 614 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 15782 micro
-
β-karotin 45716 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 19617 micro
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 1047 micro
-
β-karotin 3034 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1302 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A quinoát kétszeres mennyiségű hideg vízben, hozzáadva az indiai fűszerkeveréket, feltesszük főni. Amikor elfőtt a víz, fedő alatt hagyjuk állni további felhasználásig.
- A spenótot megmossuk, ha szükséges, fajtától függően, eltávolítjuk a vastagabb szárrészeket, és lobogó vízfürdőben néhány percig pároljuk, amíg kissé össze nem esik. Leszűrjük, főzővizét félretesszük, és ha már langyosra hűlt, csíkokra vágjuk, mehet egyenesen a quinoás lábasba.
- A spenót főzővizéből meghagyunk fél liternyit, belemorzsolunk 1 tyúkhúsleves kockát, és puhára főzzük benne a megtisztított, csíkokra vágott répákat.
- A hagymát kockára vágjuk, (kacsa)zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az áttört foghagymát is, és további 2-3 percig együtt pirítjuk. Ha kész, szűrőkanállal kiemeljük a zsiradékból, hozzáöntjük a quinoához, összeforgatjuk.
- Megkóstoljuk a quinoát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd ráütjük a 2 egész tojást, és jól elkeverjük.
- A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, ujjainkkal óvatosan a bőr alá nyúlunk, elválasztjuk a hústól, helyet csinálva a tölteléknek, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
- A combokat bőrös oldalukkal felfelé a hagymasütésből megmaradt zsíron 5 perc alatt lepirítjuk, a bőrös oldalát nem kell. Ha nem elég a zsír, pótoljuk.
- Ügyelve, hogy a bőr ki ne repedjen, a spenótos quinoával megtöltjük a combokat, a maradék tölteléket alufóliára halmozva, henger alakban szorosan föltekerjük, a fólia végeit becsavarjuk, hogy a tölti ne folyhasson ki.
- A combsütő serpenyőből egy kisebb tepsibe öntjük a zsírt, egymás mellé fektetjük a combokat és a töltelékhengert, aláöntünk egy csészényi húslevest (amiben a répák főttek).
- Sütőben, szaftjával kétszer-háromszor meglocsolva, készre sütjük. A hús vajpuha lesz, a bőre ropogós.
- Tálaláskor a fóliát eltávolítjuk a töltelékről, 1-1,5 cm vastag szeletekre szeljük, a répa hidegen, langyosan is nagyszerű kísérő marad.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3674
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hétfőn elutazunk 10 napra! Hogy semmi ne vesszen kárba, az ebéd elkészítésénél igyekeztem minél több romlásra hajlamos alapanyagot felhasználni, ami a hűtőben fellelhető volt: 1 zacskó spenót, 1 zacskó paradicsom (ebből lett első fogásnak a sült paradicsomból készült leves), csirkecomb, lejárati idejéhez közeledő kacsazsír, tojás. A csirkecombot töltve szeretjük a legjobban, és szerencsére a töltelékrepertoár kifogyhatatlan. Ez a "töltőanyag" lényegében ugyanúgy készül, mint hagyományos, csak a beáztatott kenyeret helyettesítjük a kifőzött quinoával, és megspékeljük egy kis spenóttal. A húst nem takartam le sütés közben, de a viszonylag alacsony sütési hőfok és a szafttal történő locsolás megakadályozza, hogy a hús kiszáradjon, ne adj isten, odakapjon.