r
Nosalty Logó

Spenótos quinoával töltött csirkecombok

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
kicsivik
Spenótos quinoával töltött csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2315.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    7891 micro
  • β-karotin
    22858 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9809 micro
Összesen 675 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4630.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    2321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4694 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    45716 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    19617 micro
Összesen 1348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1047 micro
  • β-karotin
    3034 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A quinoát kétszeres mennyiségű hideg vízben, hozzáadva az indiai fűszerkeveréket, feltesszük főni. Amikor elfőtt a víz, fedő alatt hagyjuk állni további felhasználásig.
  2. A spenótot megmossuk, ha szükséges, fajtától függően, eltávolítjuk a vastagabb szárrészeket, és lobogó vízfürdőben néhány percig pároljuk, amíg kissé össze nem esik. Leszűrjük, főzővizét félretesszük, és ha már langyosra hűlt, csíkokra vágjuk, mehet egyenesen a quinoás lábasba.
  3. A spenót főzővizéből meghagyunk fél liternyit, belemorzsolunk 1 tyúkhúsleves kockát, és puhára főzzük benne a megtisztított, csíkokra vágott répákat.
  4. A hagymát kockára vágjuk, (kacsa)zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az áttört foghagymát is, és további 2-3 percig együtt pirítjuk. Ha kész, szűrőkanállal kiemeljük a zsiradékból, hozzáöntjük a quinoához, összeforgatjuk.
  5. Megkóstoljuk a quinoát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd ráütjük a 2 egész tojást, és jól elkeverjük.
  6. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, ujjainkkal óvatosan a bőr alá nyúlunk, elválasztjuk a hústól, helyet csinálva a tölteléknek, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  7. A combokat bőrös oldalukkal felfelé a hagymasütésből megmaradt zsíron 5 perc alatt lepirítjuk, a bőrös oldalát nem kell. Ha nem elég a zsír, pótoljuk.
  8. Ügyelve, hogy a bőr ki ne repedjen, a spenótos quinoával megtöltjük a combokat, a maradék tölteléket alufóliára halmozva, henger alakban szorosan föltekerjük, a fólia végeit becsavarjuk, hogy a tölti ne folyhasson ki.
  9. A combsütő serpenyőből egy kisebb tepsibe öntjük a zsírt, egymás mellé fektetjük a combokat és a töltelékhengert, aláöntünk egy csészényi húslevest (amiben a répák főttek).
  10. Sütőben, szaftjával kétszer-háromszor meglocsolva, készre sütjük. A hús vajpuha lesz, a bőre ropogós.
  11. Tálaláskor a fóliát eltávolítjuk a töltelékről, 1-1,5 cm vastag szeletekre szeljük, a répa hidegen, langyosan is nagyszerű kísérő marad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3672
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Hétfőn elutazunk 10 napra! Hogy semmi ne vesszen kárba, az ebéd elkészítésénél igyekeztem minél több romlásra hajlamos alapanyagot felhasználni, ami a hűtőben fellelhető volt: 1 zacskó spenót, 1 zacskó paradicsom (ebből lett első fogásnak a sült paradicsomból készült leves), csirkecomb, lejárati idejéhez közeledő kacsazsír, tojás. A csirkecombot töltve szeretjük a legjobban, és szerencsére a töltelékrepertoár kifogyhatatlan. Ez a "töltőanyag" lényegében ugyanúgy készül, mint  hagyományos, csak a beáztatott kenyeret helyettesítjük a kifőzött quinoával, és megspékeljük egy kis spenóttal. A húst nem takartam le sütés közben, de a viszonylag alacsony sütési hőfok és a szafttal történő locsolás megakadályozza, hogy a hús kiszáradjon, ne adj isten, odakapjon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...