r
Nosalty Logó

Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Receptműves
Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

748
Kalória
20.1g
Fehérje
59.2g
Szénhidrátok
51.2g
Zsír
265.4g
Víz
204.1g
Koleszterin
10.7g
Rost
7.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Összesen 748 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Összesen 2989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    265.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    5408 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    11305 micro
Összesen 748 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6730 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1520 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    654 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    2611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1061.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    1801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    21634 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    45219 micro
Összesen 2989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    363 micro
  • Lut-zea
    2552 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Adjuk a liszthez a sót, és morzsoljuk bele a vajat (ha van aprítógép, azzal végezzük, sokkal gyorsabb, könnyebb), és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne ragadjon).
  2. Gyújtsuk be a sütőt, és vajazzuk ki a formát.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra, és egyenletesen terítsük a formába
  4. 10 percig süssük elő a tésztát a 2. pontban írt hőfokon, és azalatt készítsük el a tölteléket.
  5. Tisztítsuk meg a spenótot, pucoljuk meg a vöröshagymát, és szeljük kockára.
  6. Olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd reszeljük bele a megtisztított fokhagymát.
  7. Adjuk hozzá a spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk, és fonnyasszuk meg (ne főzzük túl, mert még sütni is kell)
  8. A tojásokat (egyesével ellenőrizve a frissességet!) és a tejfölt keverjük össze alaposan a szerecsendióval és a felcsíkozott medvehagymával.
  9. Öntsük a tojásos keveréket a megfonnyasztott spenóthoz, keverjük össze, és öntsük az elősütött tésztára.
  10. Tegyük vissza a qiuche-t a sütőbe, és a 2. pontban írt hőfokon süssük készre 30-35 perc alatt úgy, hogy 20 perc sütés után szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egyszerű és nagyszerű. Igazán különlegesen fenséges kombináció.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!