r
Nosalty Logó

Spenótos pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Spenótos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 464 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 5570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1530 micro
Összesen 464 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    355.1 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8024 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    5039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    718 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2216 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    8561 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18354 micro
Összesen 5570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A megmosott spenótleveleket lobogó, sós vízbe dobjuk pár percre (míg összeesnek).
  2. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, két kézzel alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. Apróra vágjuk.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a vajat. Beletesszük a mascarponét, a tojássárgákat és összegyúrjuk.
  4. Mikor majdnem összeállt a tészta, beledolgozzuk a spenótot.
  5. Frissentartó fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük egy éjszakán át.
  6. Másnap kivesszük a tésztát a hűtőből, várunk 1-2 órát, míg szobahőmérsékletű és nyújtható lesz.
  7. Lisztezett felületen fél centi vastagra sodorjuk.
  8. Pogácsaszaggatóval szaggatjuk.
  9. Tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk sajttal.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva sütjük, 180 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18449
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem mindennapi kinézetű, kissé bizarr színű, finom pogácsa. Igazi ínyencség: a belsejében spenót és mascarpone, a tetejére pedig fél évig érlelt Comté sajt került. Beácska medvehagymás pogácsája adta az ötletet.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...