r
Nosalty Logó

Spenótos pizza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spenótos pizza
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos réteghez

843
Kalória
35.2g
Fehérje
99.6g
Szénhidrátok
34.3g
Zsír
366.3g
Víz
61.5g
Koleszterin
8.7g
Rost
6.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A spenótos réteghez

Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A spenótos réteghez

Összesen 1687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A spenótos réteghez

Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2735.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    1472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    366.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    10546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    22088 micro
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5470.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    2943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    732.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    882 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    21093 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    44176 micro
Összesen 1687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    366 micro
  • Lut-zea
    3492 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához langyos vízbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, felfuttatjuk, majd belekeverjük az olívaolajat.
  2. Tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, majd jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk, és félretesszük.
  4. A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, kevés olívaolajon üvegesre sütjük.
  5. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a mosott, szárított spenótot. 5-6 percig pároljuk, amíg össze nem esik a spenót.
  6. A paradicsomot felszeleteljük.
  7. A megkelt tésztát két kézzel széthúzzuk, kör alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsire fektetjük.
  8. A spenótot a sonkával együtt a tésztára rakosgatjuk, rátesszük a paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal és pirított fenyőmaggal.
  9. 10 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  10. 5-10 perc pihentetés után, melegen fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Pizza spinaci, vagyis a spenótos pizza az olaszok egyik kedvenc pizzája. Sokkal-sokkal finomabb lett, mint amire számítottam:). A tésztát kissé szabálytalan, rusztikus formájúra hagytam. Ami rákerült: fokhagymás olívaolajon párolt spenót, házi füstölt sonka csíkok, paradicsom, sajt, fenyőmag. Aki szereti a spenótot, próbálja ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!