r
Nosalty Logó

Spenótos pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A spenótos réteghez

Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A spenótos réteghez

Összesen 1687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A spenótos réteghez

Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2735.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    1472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    10546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    22088 micro
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5470.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    2943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    882 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    21093 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    44176 micro
Összesen 1687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    366 micro
  • Lut-zea
    3492 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához langyos vízbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, felfuttatjuk, majd belekeverjük az olívaolajat.
  2. Tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, majd jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk, és félretesszük.
  4. A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, kevés olívaolajon üvegesre sütjük.
  5. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a mosott, szárított spenótot. 5-6 percig pároljuk, amíg össze nem esik a spenót.
  6. A paradicsomot felszeleteljük.
  7. A megkelt tésztát két kézzel széthúzzuk, kör alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsire fektetjük.
  8. A spenótot a sonkával együtt a tésztára rakosgatjuk, rátesszük a paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal és pirított fenyőmaggal.
  9. 10 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  10. 5-10 perc pihentetés után, melegen fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 20065
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizza spinaci, vagyis a spenótos pizza az olaszok egyik kedvenc pizzája. Sokkal-sokkal finomabb lett, mint amire számítottam:). A tésztát kissé szabálytalan, rusztikus formájúra hagytam. Ami rákerült: fokhagymás olívaolajon párolt spenót, házi füstölt sonka csíkok, paradicsom, sajt, fenyőmag. Aki szereti a spenótot, próbálja ki!

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...