Spenótos pizza
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
22 dkg finomliszt
-
1 dkg élesztő
-
1.5 ek olívaolaj
-
1 teáskanál cukor
-
1 kávéskanál só
A spenótos réteghez
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 nagy db paradicsom
-
1 ek fenyőmag
-
só ízlés szerint
843
Kalória
35.2g
Fehérje
99.6g
Szénhidrátok
34.3g
Zsír
366.3g
Víz
61.5g
Koleszterin
8.7g
Rost
6.4g
Cukor
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
110g finomliszt400 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
75g víz0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g só0 kcal
A spenótos réteghez
Összesen
843
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
220g finomliszt801 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
150g víz0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g só0 kcal
A spenótos réteghez
Összesen
1687
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2735.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 1472 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 366.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1040 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 889 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 10546 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 22088 micro
Összesen
843
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.5 g
Zsír
-
Összesen 68.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5470.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1081 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 915 mg
-
Nátrium 2943 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 732.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2079 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1778 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 882 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 21093 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 44176 micro
Összesen
1687
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1667 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 366 micro
-
Lut-zea 3492 micro
Összesen
134
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához langyos vízbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, felfuttatjuk, majd belekeverjük az olívaolajat.
- Tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, majd jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
- A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk, és félretesszük.
- A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, kevés olívaolajon üvegesre sütjük.
- Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a mosott, szárított spenótot. 5-6 percig pároljuk, amíg össze nem esik a spenót.
- A paradicsomot felszeleteljük.
- A megkelt tésztát két kézzel széthúzzuk, kör alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsire fektetjük.
- A spenótot a sonkával együtt a tésztára rakosgatjuk, rátesszük a paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal és pirított fenyőmaggal.
- 10 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
- 5-10 perc pihentetés után, melegen fogyasztjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Pizza spinaci, vagyis a spenótos pizza az olaszok egyik kedvenc pizzája. Sokkal-sokkal finomabb lett, mint amire számítottam:). A tésztát kissé szabálytalan, rusztikus formájúra hagytam. Ami rákerült: fokhagymás olívaolajon párolt spenót, házi füstölt sonka csíkok, paradicsom, sajt, fenyőmag. Aki szereti a spenótot, próbálja ki!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!