r
Nosalty Logó

Spenótos penne 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos penne 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2260.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    875 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21983 micro
Összesen 1132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    196 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9041.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    2875 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    989 mg
  • Foszfor
    2712 mg
  • Nátrium
    2005 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1525.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4492 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3501 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2639 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87933 micro
Összesen 4528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3057 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot leszárazzuk, alaposan megmossuk. A fokhagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
  2. Egy seprenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, felöntjük fehérborral, redukáljuk kb. 1 dl-re.
  3. Közben teszünk fel forrni vizet külön lábosban.
  4. A spenótot lazán, összetépkedve rászórjuk a fokhagymára, fedő alatt pároljuk 3-4 percig, míg megfonnyad.
  5. A tejszínt és a krémsajtot ráöntjük, elkeverjük. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Közben felforrt a víz, a tésztát "al dente"-re (roppanósra) főzzük.
  7. Az öntetet a leszűrt tésztára öntjük, keverjük 2 percig, és pihentetjük kicsit tálalás előtt.
  8. Durvára reszelt sajttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 57206
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

Ha lehet parmezánnal tálaljuk, ha nem jutunk hozzá, trappista is megteszi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a spenótot, és kellett egy jó recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...