r
Nosalty Logó

Spenótos omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Spenótos omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2479 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5236 micro
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2479 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5236 micro
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    849 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1793 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótleveleket alaposan mossuk meg, és ha nagyobb levelek, vágjukőket kisebb darabokra.
  2. Egy tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a sót és borsot, és keverjük simára.
  3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat vagy vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a spenótot, és pároljuk néhány percig, amíg megfonnyad és kissé megpuhul.
  4. Öntsük a tojásos keveréket a spenótra a serpenyőben, és kissé mozgassuk meg a serpenyőt, hogy a tojás egyenletesen eloszoljon. Ha szeretnénk, itt már szórhatunk rá reszelt sajtot. Tipp: opcionálisan tehetünk az omlettbe még egy kis fokhagymát, újhagymát vagy fűszereket, mint például oregánó vagy bazsalikom, hogy különlegesebb ízt kapjon.
  5. Süssük az omlettet közepes lángon, amíg a szélei megszilárdulnak, és a közepe enyhén krémes marad. Ha teljesen átsült omlettet szeretnénk, hagyjuk egy kicsit tovább a serpenyőben, vagy akár félbehajtva is készre süthetjük.
  6. Óvatosan csúsztassuk az omlettet egy tányérra, és tálaljuk friss salátával, pirítóssal, vagy ahogy szeretnénk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 413
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos omlett
Hering András 182 recept

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben megsütnek, a spenót pedig a tápértékét és ízét gazdagítja. Néhány perc alatt összeállítható, és akár más zöldségekkel (például paradicsom, paprika), fűszerekkel, vagy sajtokkal is gazdagítható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...