r
Nosalty Logó

Spenótos-lazacos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos-lazacos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2042 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4403 micro
Összesen 566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7475.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2466 mg
  • Nátrium
    2397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1443 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    1132 micro
  • K vitamin:
    704 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    920 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17611 micro
Összesen 2263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edénybe beleöntjük a tejszínt és a vizet, majd jól elkeverjük, ezután következik a tészta, majd a kiolvasztott lazac (egészben, mert miközben fő, majd úgyis darabjaira esik), a fagyott spenót és végül a zúzott fokhagyma.
  2. Mindezt közepes fokozaton fedő alattfeltesszük főni addig, míg a tészta puha nem lesz, de szétfőzni nem szabad.Ez kb. 10-15 perc, ezalatt 1-2-szer megkeverjük, hogy ne ragadjon le az edény aljára. Ha közben úgy találjuk, hogy nem elég alatta a víz, kicsit önthetünk még alá.
  3. Ha mindez kész, fogunk egy jénai vagy kerámia tálat, kivajazzuk, és a lazacos spenótos tésztát beleöntjük. Szépen elegyengetjük, és megszórjuk a sajttal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad. Sokáig nem szabad benthagyni, mert a tészta kiszáradhat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18x28x4
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9326
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A leendő anyósom csinálta meg ezt a finomságot egyszer ebédre, a receptet rögtön elkértem, és azóta is az egyik kedvencem ez a tésztacsoda! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a válasz, miért kínálnak vizet a kávé mellé: ez...

A kávézóban és cukrászdában rendelt kávé mellé szinte mindig érkezik egy kis pohár víz is. Sokan gondolják úgy, hogy mindez a kávé vízhajtó hatása miatt jár a rendelt ital mellé, ami a koffeines ital elfogyasztása után tesz jó szolgálatot. De valójában teljesen másról van szó.

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.